Avalehele
Põnevad reisisihtkohad sügiseseks koolivaheajaks

Põnevad reisisihtkohad sügiseseks koolivaheajaks

19.10.2023

Sügisene koolivaheaeg on õige aeg, millal perega reisile minna, koos puhata, teiste kultuuridega tutvust teha, luua unustamatuid mälestusi ja järgmiseks õppeveerandiks energiat ammutada.

Lugematud reisipakkumised võtavad isegi vilunud reisisellil silme eest kirjuks, niisiis kogusime siia põnevad reisisihtkohad, mis sobivad unustamatuks perepuhkuseks nagu valatult.

Lissabon, Portugal

Rikkaliku ajaloo, arhitektuuri ja kultuuriga Lissabonis leidub tegevust igas vanuses puhkajale ja on seetõttu ideaalne koht, kus perega puhkust veeta. Kuna Portugal on ammugi kuulutatud peresõbralikuks sihtkohaks, kogevad lastega reisijad seal sooja vastuvõttu.

Neil, keda paelub mereelustik, soovitame külastada üht kõige suuremat ja muljetavaldavamat mereelu keskust – Lissaboni akvaariumi. Seal näeb enam kui 8000 mereelukat 500 erinevast liigist. Pärast akvaariumi külastamist saab sealsamas lähedal kihutada köisraudteel üle Taguse jõe ja nautida suurejoonelist vaadet Vasco Da Gama sillale.

Lisaks ootab lapsi ja nende vanemaid põnev päev Pavilhão do Conhecimento teaduskeskuses, kus uudistada interaktiivseid ja harivaid eksponaate, lasta vesinikraketti, külastada dinosauruste maailma või teha laboris teaduskatseid.

Rooma, Itaalia

Oma hämmastavate ja maailmakuulsate vaatamisväärsustega on Rooma perereisiks imeline sihtkoht. See sobib külastamiseks igaühele, kes oskab hinnata kunsti, kultuuri, ajalugu, arhitektuuri ja toitu.

Rooma kuulsaim sümbol on Colosseum, mille külastamine koos lastega pakub kogu perele hea võimaluse õppida midagi Vana-Rooma ajaloo kohta. Veelgi huvitavam on Colosseumi külastada giidiga, kes teab jutustada tõestisündinud lugusid gladiaatorite võitlustest ja oskab isegi kõige skeptilisemas külastajas ajaloo vastu huvi tekitada.

Enneolematut kogemust pakub vabaõhu-nukuteater Colle del Gianicolo pargis. Tasuta etendused toimuvad kaks korda päevas hommikul ja pärastlõunal ning pooletunnine teatrielamus sobitub ideaalselt paljude ekskursioonimarsruutidega. Ja millisele lapsele ei maitseks pitsa, jäätis (gelato) ja erinevad pastaroad? Neid pakutakse Roomas igal tänavanurgal.

Dubrovnik, Horvaatia

Dubrovnik on meeldiv sihtkoht nii väikelaste kui ka teismelistega reisimisel. See iidne linn täidab isegi kõige nõudlikuma turisti ootused. Ajaloohõngu tunneb seal igal sammul, sest linn rajati juba 7. sajandil ja on tänini püsinud praktiliselt muutumatuna. Ühtlasi on see ideaalne sihtkoht suvepikenduseks, sest oktoobri keskmine õhutemperatuur on 22 kraadi. Kristallselge Aadria meri pole veel maha jahtunud ja kutsub suplema isegi oktoobri keskel.

Teismelised ja lapsevanemad, kes fännavad kultussarja „Troonide mäng“, on Dubrovnik suuepärane paik, kus kogeda sarja vaatemängulisi võttepaiku, sest osaliselt filmiti „Troonide mäng“ just selles iidses linnas. Aktiivse puhkuse austajatel soovitame matkata Srdi mäel, mis kõrgub otse linna kohal. Srdi mäele saab tõusta köisraudteega või jalgsi mööda 4,7-kilomeetrist matkarada. Isegi kogenud matkajad hindavad seda mägirada kõrgelt, eriti kauniste vaadete poolest Dubrovnikule.

Istanbul, Türgi

Kuigi esmapilgul võib Türgi suurim linn Istanbul tunduda ülerahvastatud ja lärmakas, on see tegelikult peresõbralik reisisihtkoht. Istanbul ei kostita üksnes rea ajalooliste vaatamisväärtuste ja lugematute muuseumidega, vaid ka moodsate meelelahutuskeskuste ja paljude erinevate tegevustega, mida koos perega kogeda.

Näiteks jagub terveks päevaks või isegi paariks tegevust Vialandi teemapargis, mis ühendab endas lõbustusparki ning ostu- ja meelelahutuskeskust. Vialandis saad sõita Ameerika mägedel ja karussellidel, ostelda suurimate moebrändide poodides ning nautida restoranis ja kohvikus hõrgutavaid roogi. Seiklemisest saab puhata Bosporuse kruiisilaeval, mis korraldab ringreise Bosporuse väinal. Seejärel võib fantaasia valla lasta kirevas LEGOLANDi avastuskeskuses, kus on olemas legodest minisaar, 4D kino, seiklusmäng „Kuningriik“, legopood ja kohvik.

Tenerife, Hispaania

Hispaania Kanaari saartest suurimana on Tenerife sobilik perepuhkuste sihtkoht peaaegu aasta ringi. Ükskõik, kas perele meeldib pigem aktiivne puhkus mägedes, rahulik ajaveetmine rannas või ekstreemsemad atraktsioonid, Tenerifel on need kõik olemas.

Tutvu Atlandi ookeani vee-elustikuga ja mine allveesafarile. Unustamatul ekskursioonil avaneb sul võimalus näha imelisi mereelukaid – kalu, kaheksajalgu ja vedamise korral ka delfiine ja vaalu. Erinevate loomadega saab tutvumist jätkata Tenerife loomaias nimega Loro Parque, kus elutsevad papagoid, merilõvid, gorillad, šimpansid jpt.

Rannanautlejatele on Tenerife ideaalne koht, sest saare 400-kilomeetrisel rannikul leidub ohtralt randu, kust avanevad eriilmelised vaated. Ekstreemsemate veelõbude nautimiseks tasub külastada Euroopa suurimat veelõbustusparki Siam Park, kus on ühed maailma kõige muljetavaldavamad liumäed, millel saavutatakse kiirus kuni 80 km/h ja mis kulgeb läbi haidest ja raidest kubiseva akvaariumi.

Naudi muretut reisi

Selleks et kaitsta end ja oma lähedasi soovimatute kogemuste ja ootamatute väljaminekute eest, näiteks kui lend tühistatakse või lükatakse edasi, või juhtub mõni muu õnnetus, soeta enne reisile minekut reisikindlustus. Kui oled Swedbanki Gold või Platinum krediitkaardi omanik, siis on reisikindlustus sulle juba lisatasuta tagatud ning kehtib ka sinuga reisivatele pereliikmetele, nagu abikaasa või elukaaslane ning teatud vanuses lapsed ja isegi lapselapsed.