Avalehele
Swedbanki peakontor kolib Arteri kvartalisse

Swedbanki peakontor kolib Arteri kvartalisse

Swedbank AS ja AS Kapiteli tütarettevõte Arter Kinnisvara OÜ sõlmisid lepingu, mille kohaselt kolib Swedbank AS 2025. aastal oma peakontori Tallinnas Liivalaia tänava tänastelt pindadelt Arteri kvartali 28-korruselisse hoonesse.

Swedbank AS-i juht Olavi Lepp ütles, et Liivalaia tänaval asuvad tänased büroohooned on jäänud pangale väikeseks ning on oma aja ära elanud. „Meie ligi 2000 töötajat kolivad 2025. aasta esimeses pooles Arteri ärikvartalisse. Peakontori kolimise plaan on meil olnud aastaid mõtetes ja paberil. 2020. aasta lõpul andsime teada, et kolime oma peakontori Hipodroomi kvartalisse, kuid see plaan ei realiseerunud. Et mitte lükata oodatud kolimist uutesse ruumidesse veelgi edasi, hakkasime otsima uusi lahendusi, püsimaks oma peakontori kolimisega plaanitud graafikus. Kõige paremini vastas Swedbanki vajadustele ruumide ja ajakava osas Arteri kvartal. Uude peakontorisse kolivad kõik meie Tallinna erinevates paikades tegutsevad üksused. Uues 28-korruselises hoones on suurepärased tingimused töötamiseks, sest arvestatud on nii ergonoomika, mobiilsuse kui ka jätkusuutlikkuse põhimõtetega. Olen kindel, et meie töötajad võtavad uue peahoone vastu positiivsete emotsioonidega,“ sõnas Lepp.

Liivalaia ja Juhkentali tänava ristmikul asuv Arteri kvartal koosneb 28-, 15- ja 9-korruselisest hoonest ning neid ühendavast keskhoonest koos parkimismajaga. Swedbanki peakontoriks saab kvartali kõrgeim, 28-korruliseline hoone ning kvartalisse kolib ka Swedbanki esinduskontor.

Arteri kvartali arendaja AS Kapiteli tegevjuhi Taavi Ojala sõnul on esmaklassiline töökeskkond ettevõtetele üha olulisem nii olemasolevate professionaalide hoidmisel kui ka uute talentide värbamisel. „Oleme uhked, et Swedbankist saab Arteri kvartali ankurüürnik. Swedbank ei ole mitte ainult Eesti väärtuslikem ettevõte, vaid ka vastutustundlik ja usaldusväärne ettevõte, kes paneb suurt rõhku jätkusuutlikkusele. See ühtib ka meie väärtuste ja ootustega ning koostöös saame luua Arterist Tallinna ärielu uue keskuse,“ lisas Ojala.

Kvartali liginullenergiahooned on projekteeritud ja ehitatakse rahvusvahelise BREEAM standardi Excellent tasemele vastavalt. Keskkonnasõbraliku energialahenduse tagab kombinatsioon energiavaiadest ning kaugkütte ja -jahutusest. Büroopindadel on esmaklassiline sisekliima, õhuniisutus, korruste puhaskõrgus vähemalt kolm meetrit ning tõstetud põrandad. Kvartali hoonete taha jääva kunagise Härjapea jõesängi alale valmib koos kvartaliga park, mis on avatud kõigile linnaelanikele.

Arteri kvartali arhitekt on Martin Aunin, sisearhitektuuri loob Arhitekt11. Arterit arendab Kapitel ja ehitab Merko Ehitus Eesti. Arteri kvartali omanikuks jääb Kapitel.

Märksõnad: Arter, Olavi Lepp, Swedbank