Tagasi
Kepler Cheuvreux soovitab Outokumpu aktsiat müüa

Kepler Cheuvreux soovitab Outokumpu aktsiat müüa

Kuigi pole veel kindel, kuidas COVID-19 Outokumpu tulemusi mõjutab, prognoosib Kepler Cheuvreux, et Euroopa terasetööstuse mahud vähenevad sel aastal keskmiselt 8%.

„Eeldades, et Euroopa Liidu SKT võib väheneda 3% või rohkem, prognoosime sel aastal terase tarnetele 8% langust, kuna tähtis sektor nagu autotööstus seiskub. Halvimal juhul ootame, et mahud vähenevad sel aastal 15%. Kui see peaks juhtuma, võib 2020-21 EBITDA kukkuda 65-70%. 2021. aastaks ootame mahtudele 5% tõusu. Lisaks näeme riski, et turud ei pruugi taastuda kriisieelsete tasemeteni enne 2021 aastat,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Outokumpu kohta käivas prognoosis.

Prognoositakse dividendi tühistamist

„Outokumpu on tühistanud enda aastakoosoleku, kuna Soomes on keelatud kõik avalikud kogunemised, kus on üle 10 inimese. Arvestades suurenevat ebakindlust ja ettevõtte keskendumist oma bilansile, siis ootame, et tühistatakse välja pakutud dividend 0,10 eurot aktsia kohta,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux praeguse prognoosi järgi saab Outokumpu järgmise aasta dividend olema 0,07 eurot. Ülejärgmisel aastal aga 0,09 eurot aktsia kohta.

Hinnasihti langetati peaaegu 50%

„Meil on negatiivne seisukoht, kuna roostevabast terase turu lühiajalised arengud on kõrge ebakindlusega. Lisaks on riske, et Outokumpu tähtis ümberpööre Ameerika Ühendriikides võib seisma jääda. Samuti on ettevõttel võrdlemisi kõrge võlatase,“ seisis analüüsis.

Kepler Cheuvreux langetas Outokumpu aktsia hinnasihi 3,80 eurolt 2 eurole ning soovitab aktsia müüa.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux