Tagasi
Kepler Cheuvreux: Stora Enso kasvulugu on alles

Kepler Cheuvreux: Stora Enso kasvulugu on alles

Stora Enso siseneb 2020. aastasse langevate hindadega, kuid Kepler Cheuvreux’le ei valmista see üleliia muret.

„Ettevõte on suurepärases seisukorras ja seda tänu ettevõtte spetsiifilistele põhjustele. Ootame tulemustele olulist kasvu 2021. aastal. Pärast Bergviki restruktureerimist on ettevõte juurde saanud 1,4 miljonit hektarit metsa. Metsandusest saab  väga tähtis üksus. Meie arvates suurendab see muudatus läbipaistvust ja samuti toob esile varjatud väärtust,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Stora Enso kohta käivas analüüsis.

Tulemused vähenesid

Stora Enso kolmanda kvartali käive oli 2,4 miljardit eurot, mis on 7,11% vähem, kui eelmine aasta samal ajal. EBIT vähenes sama ajaga 358 miljonilt eurolt 231 miljoni euroni. Ettevõte teatas, et neljanda kvartali EBIT saab olema vahemikus 100-180 miljonit eurot. „Vaatamata nõrgale neljanda kvartali väljavaatele, ei näe me mingit põhjust, et muuta enda nägemust ning me oleme jätnud enda 2019-2023 stsenaariumid suhteliselt muutmata,“ seisis analüüsis.

Kulude vähendamine oodatust parem

Stora Enso kulude vähendamise programm läheb oodatust paremini ning eesmärki tõsteti 200 miljonilt eurolt 275 miljoni euroni. „Vaadates 2020 aasta prognoosi, siis ootame, et tulemusi toetavad kulude vähendamine ning pisut soodsamad valuutakursid. Lisaks ootame, et ka kõrgemad tselluloosi hinnad toetavad tulemusi,“ kirjutati analüüsis.

Aktsial ostusoovitus

Kepler Cheuvreux säilitas Stora Enso aktsiale ostusoovituse ja hinnasihi 13 eurot. 2019 aasta dividendiks prognoositakse 50 eurosenti aktsia kohta.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Märksõnad: Kepler Cheuvreux