Tagasi
Kepler Cheuvreux: Volvo win-win tehing

Kepler Cheuvreux: Volvo win-win tehing

Volvo teatas, et müüb 22 miljardi Rootsi krooniga veokibrändi UD Trucks Isuzu Motorsile. Kepler Cheuvreux hinnangul tähendab see win-win tehingut, kuid suurt mõju sellest Volvo tulemustele ei ole.

„UD Trucks käive moodustas Volvo Group’i käibest 24 miljardit Rootsi krooni või 5% ning sellel on minimaalne mõju Volvo Group’i EBIT-ile. Kui tehing peaks läbi minema, paraneb Volvo EBIT marginaal aastal 2021 0,4-0,5% võrra. Meie arvates saab Volvo antud tehingust õiglase hinna,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Tehing mõjutab Volvo EBIT-it positiivselt 2 miljardi Rootsi krooni võrra ning tõstab vaba raha hulka 22 miljardi krooni võrra.

Strateegiliselt huvitav samm

Volvo ja Isuzu hakkavad tegema koostööd tehnoloogia valdkonnas, Volvo tarnib UD Trucks’ile erinevaid veoautoosi ning koos otsitakse võimalusi, mida pakub globaalne tarbesõidukite äri. Tehing peaks jõudma lõpule 2020 aasta lõpus ning vajab regulatiivset heakskiitu. „Üldiselt paistab tegemist olevat win-win tehinguga ja see on ka strateegiliselt huvitav. Kuna Volvo toodab peamiselt raskeveokeid ja UD Trucks erinevaid tüüpi veokeid, siis see tähendas, et sünergia oli piiratud. Seevastu UD Trucks ja Isuzu  täiendavad üksteist keskmise suurusega veokite segmendis,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti Volvo aktsia hinnasihti

Kuna tehinguga paraneb Volvo EBIT marginaal ning tugevneb Volvo vaba raha hulk, tõstis Kepler Cheuvreux aktsia hinnasihi 160 Rootsi kroonilt 175 kroonile ning säilitas „osta“ soovituse. Volvo aktsia reageeris UD Trucksi müügile rohkem kui 4%-lise tõusuga.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Märksõnad: Kepler Cheuvreux