Tagasi
Nordeconi neljanda kvartali tulemused – ehitusteenuse marginaal paraneb

Nordeconi neljanda kvartali tulemused – ehitusteenuse marginaal paraneb

Nordecon teatas neljanda kvartali aruandes 1% käibelangusest EUR 56m-ni, mis ületas meie ootuseid 1.5% võrra. Nordeconi lepingute maht kolmanda kvartali lõpu seisuga oli kahanenud aastaga 7%, mille tõttu me ootasime ka müügimahu langust. Ettevõtte neljanda kvartali kulumieelne ärikasum EBITDA kolmekordistus aastaga EUR 2.1m-ni ja ületas meie ootuseid EUR 0.9m võrra. Hoonete segment ületas meie ootuseid kõige rohkem, mille peamised põhjused olid:

  • Technopolis-2 ühisettevõtte teise osapoole väljaostmisest saadud ühekordne kasum märgiti tõenäoliselt Hoonete segmendis;
  • kõrgema marginaaliga oma arenduste osa tõusis EUR 1.7m-lt 2017.a. neljandas kvartalis EUR 3.8m-ni 2018.a. neljandas kvartalis;
  • mõned madalama marginaaliga projektid said eelmistes kvartalites valmis ning ei mõjutanud enam neljanda kvartali tulemust.

Meie arvutuste järgi kasvas Nordeconi Hoonete segmendi brutomarginaal ehitusteenustest üle 5%, mis peaks olema kõrgeim tase alates 2016.a. neljandast kvartalist.

Uued strateegilised lähtekohad nõuavad suuremaid investeeringuid

Nordecon avaldas neljanda kvartali tulemustega koos oma uued strateegilised lähtekohad aastateks 2019-2022. Seatud eesmärgid eeldavad mitmeid uusi rekordeid aastaks 2022, mille järgi meie hinnangul Nordecon tõstab agressiivselt Eesti turuosa, aga võib loobuda müügieesmärgi saavutamise nimel oma konservatiivsusest ehitushangetel. Agressiivne on ka välisturgude käibe eesmärk EUR 60m, mis eeldab suurte projektide võitmist hangetel. Võrreldes viimase kümne aasta keskmise investeeringute tasemega EUR 2.3m aastas, nõuavad kõrged eesmärgid meie hinnangul ettevõtte aastaste investeeringute kasvu.

Nordeconi hinnasuhtarvud on endiselt madalad

Me tõstame oma käibe- ja marginaaliootusi järgmisteks aastateks, et paremini kajastada ootustes uusi eesmärke ning kasvanud marginaale, kuid meie ootused jäävad alla Nordeconi eesmärkidele. Tõstame ka investeeringute ootusi. Muudatuste tulemusena tõstame Nordeconi aktsia hinnasihi EUR 1.15-ni (EUR 1.1), aga jätame muutmata Osta soovituse. Toome esile Nordeoni suhteliselt madalad hinnasuhtarvud, mille järgi kaupleb ettevõte 9.7x 2019 oodatava hinna/kasumi suhtarvu (P/E) juures ja 7.4x 2020 oodatava P/E juures.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis avaldati 14.02.2019 kell 12.40, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Ehitussektor, Nordecon