Tagasi
Tallinna Kaubamaja turuosa kolmandas kvartalis kasvas

Tallinna Kaubamaja turuosa kolmandas kvartalis kasvas

Tallinna Kaubamaja Grupi käive kasvas kolmandas kvartalis 8% ning ületas meie ootuseid 4% võrra. Peamiseks põhjuseks ootuste ületamise taga oli tugev autode müük. Autokaubanduse segment saavutas eelmise aastaga võrreldava 35 miljoni euro suuruse käibe. Kuna edasilükatud autode ostu otsused jõudsid septembriks tehinguteni, siis Baltikumis kasvas uute autode registreerimine septembris eelmise aastaga võrreldes 8%, aidates kolmanda kvartali registreerimistel taastuda -8% tasemel. Lisaks taastuvale turule aitas Tallinna Kaubamaja autode segmenti edukus suurklientide hangetes. Ka Kinnisvara segment ületas ootuseid, kuna meie ootustes teise kvartali rendipuhkused kandusid osaliselt ka kolmandasse kvartalisse. Muude segmentide müük vastas ootustele.

Müük kasvas, kuid madalamad hinnad langetasid marginaale

Grupi kulumieelne ärikasum EBITDA langes 7%, samal ajal kui meie ootasime EBITDA püsimist eelmise aasta tasemel. EBITDA languse peamiseks põhjuseks oli brutokasumi marginaali langus eelmise aasta 25,5%-lt 24,8%-le sel aastal. Marginaali languse üks nähtavamaid põhjuseid oli Autokaubanduse segmendi madalama kasumiga hulgihangete osakaalu kasv. Aga kuna ka Supermarketite segmendi EBITDA langes 10% müügi kasvu juures 1,1 miljoni euro võrra, siis tõenäoliselt langes kolmandas kvartalis ka Selveri brutomarginaal.

Rahavoo ootustes tegime vaid väiksemaid muutuseid

Kuna Baltikumi uute autode müük on olnud oodatust parem, siis tõstsime Kaubamaja Grupi 2020. aasta müügi ootuseid 4% ja 2021. aasta müügi ootuseid 8% võrra. Kuna müügi kasumlikkus on kahanenud, siis langetasime EBITDA ootuseid 2020. aastaks 62 miljonile eurole (eelmine ootus 63 miljonit eurot). Järgmiseks aastaks ootame Tallinna Kaubamajalt müügi kasvu 786 miljonile eurole (varasem ootus 727 miljonit eurot) ning EBITDA kasvu 65 miljonile eurole (64 miljonit eurot). Kuna rahavoo ootused jäid varasemaga sarnasele tasemele, siis jätsime aktsia hinnasihi muutmata 8,5 eurol ning säilitasime Neutraalse investeerimissoovituse.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 23.10.2020 kell 14:09 ning mis avaldati 23.10.2020 kell 14:10, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.