Avalehele
Apranga selle aasta väljavaade on jätkuvalt paljulubav

Apranga selle aasta väljavaade on jätkuvalt paljulubav

Apranga kaupluste müügitulu kasvas esimeses kvartalis mullusega võrreldes 11,9% ehk 61,2 miljoni euroni. Seda toetasid veebruari müügikampaania tugevad tulemused ja üsna tavapärane ilm.

Grupi brutomarginaal langes samal ajal 0,7 protsendipunkti (41,6%-ni), jätkates eelmises kvartalis alguse saanud negatiivset trendi (-1,7 protsendipunkti). Seda põhjustasid eelkõige varasemast aktiivsemad sooduskampaaniad. Seega kasvas kulumieelne ärikasum EBITDA aastaga vaid 4% võrra,  6,4 miljoni euroni ning puhaskasum vähenes 8,8% 1,1 miljoni euroni, mis mõlemad vastasid meie ootustele.

Paljutõotav väljavaade

Usume, et brutokasumlikkuse langus esimeses kvartalis oli ootuspärane kõrge võrdlusbaasi tõttu ning väljavaade on jätkuvalt paljulubav. Toetavaid argumente leiame ka Apranga peamise äripartneri Inditexi tugevast brutokasumlikkusest, kus ettevõte prognoosib stabiilset marginaali (+/- 50 baaspunkti) selleks aastaks võrreldes mulluse erakordse 57,8%-ga. See oli ühtlasi ka kõrgeim tase alates 2015. majandusaastast. Lisaks näeme, et järjepidevalt taastuv makrokeskkond pakub tulemustele taganttuult.

Atraktiivne dividenditootlus

Tõstsime selle aasta müügitulu ootust 2% võrra 280 miljoni euroni, mis tähendaks ligi 4% kasvu võrreldes eelmise aastaga. Meie prognoositav müügitulu jääb vaid 3% alla Apranga enda prognoositud 289 miljonile eurole (ilma käibemaksuta). Samas ootame endiselt EBITDA-d suurusjärgus 40 miljonit eurot ning puhaskasumit 16 miljonit eurot.

Säilitame aktsiale hinnasihi 3 eurot, mille kohaselt kaupleks ettevõte 5,2-kordse 2024. aasta oodatava EV/EBITDA ja 10,2-kordse P/E suhtarvude juures, mis on lähedal viimase seitsme aasta keskmistele näitajatele (vastavalt 5,2x ja 12,3x). Kordame investeerimissoovitust „Neutraalne“. Samas juhime tähelepanu mullusele tugevale dividenditootlusele, mis on ligi 8% ehk 0,24 eurot aktsia kohta.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 28.04.2024 kell 09:59 ning mis avaldati 28.04.2024 kell 09:59, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank Baltics AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.