Avalehele
Aprangal esimeses kvartalis tugevad tulemused

Aprangal esimeses kvartalis tugevad tulemused

Esimeses kvartalis kasvas Apranga kaupluste müügitulu mullusega võrreldes 23,9% võrra, 54,7 miljoni euroni, kusjuures müügitulemusi kasvatati kõigil kolmel turul. Märkimisväärne on see, et brutomarginaal tõusis 2,6 protsendipunkti võrra, 42,3%-ni, ja selle tulemusel kasvas brutokasum aastaga ligi 32% võrra.

Tugevatele tulemustele aitasid kaasa tõhusam laohaldus ning paremad ostutingimused teatud kaubamärkidele. Sellest tulenevalt suurenes EBITDA eelmise aastaga võrreldes 22,3% võrra, 6,2 miljoni euroni ning jäi meie ootustele vaid 2,4% võrra alla. Samas puhaskasum kasvas praktiliselt nullist 1,2 miljoni euroni, jättes meie ootused kaugele selja taha.

Üllatavalt toetav majanduslik keskkond

25. aprillil väljastatud Swedbanki majandusprognoosi kohaselt püsib majapidamiste tarbimine Eestis ja Leedus praktiliselt muutumatuna (reaalnumbrites), samas kui Lätis kasvab see 3,7% võrra. 2024. aastal prognoositakse keskmiseks kasvuks umbes 3%. Meie arvutuste kohaselt on eeldatav majapidamiste tarbimise nominaalkasv keskmiselt 11% käesoleval aastal ja 6% järgmisel aastal. See peaks toetama jaemüüjaid üldiselt, kuid eelkõige ka Aprangat, mis kinnitab meie väidet nõudluse vastupidavuse osas rõivaäris.

Tõstsime Apranga aktsia hinnasihti

Tõstsime 2023. aasta müügitulu ootuseid 5,5% võrra, 256 miljoni euroni, mis on kooskõlas Apranga enda prognoosidega (ilma käibemaksuta). Samuti tõstsime kulumieelse ärikasumi EBITDA ootust 3,5% võrra, 37,3 miljoni euroni ning puhaskasumi ootust ligi 18% võrra, 14,1 miljoni euroni.

Kõrgemad ootused võimaldavad meil tõsta oma diskonteeritud rahavoogude meetodil leitud aktsia hinnasihti 2,9 euroni (oli 2,6 eurot), mille juures kaupleks Apranga 5,1-kordse 2023. aasta oodatava ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja ja 11,5-kordse hinna/kasumi (P/E) suhte juures, ehk üsna lähedal viimase kuue aasta keskmistele, vastavalt 5,3x ja 12,8x.

Kuna analüüsi väljastamise hetkel oli aktsia turuhind lähedal meie poolt hinnatud sisemisele väärtusele, jätsime aktsia investeerimissoovituse Neutraalseks.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 27.04.2023 kell 12:59 ning mis avaldati 27.04.2023 kell 13:00, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.