Avalehele
Aprilli enimkaubeldud aktsiad

Aprilli enimkaubeldud aktsiad

Eelmisel kuul tehti Swedbanki internetipangas kõige enam tehinguid pankade, ehitusfirmade ja tehnoloogiafirmade aktsiatega.

Välisaktsiatest leidis kõige suuremat ostuhuvi kasumihoiatuse andnud Soome elektroonikakontsern Incap. Tulude ja ärikasumi vähenemine on seotud Incapi suurima kliendiga, kes on otsustanud vähendada laovaru ja lükkab seetõttu osa tellimusi järgmisse aastasse.

Järgnes Hiina päritolu elektriautode tootja Nio, mis tarnis märtsis 31 041 autot. See näitaja on 20% rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Nokia teatas esimese kvartali kasumist, mis tuli alla analüütikute ootuste. Lisaks hoiatas Soome telekomigigant, et nõudlus 5G-seadmete järele on ettevõtte mõnel küpsemal turul aeglustunud.

First Solari esimese kvartali kasum ja käive tulid oodatust nõrgemad, kuid päikesepaneelide tootja teatas, et näeb endiselt 2023 majandusaasta käivet vahemikus 3,4-3,6 miljardit dollarit.

Tesla esimese kvartali marginaalid olid nõrgemad kui turg ootas. Elektriautode tootja teatas sel aastal juba kuuendast hindade langetamisest USAs.

Balti aktsiatest teatas Tallinna Sadam, et esimese kvartali reisijate arv kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 55% ehk 494 tuhande reisija võrra, kuid kaubamaht vähenes sama ajaga 31%.

Leedu pank Šiauliu Bankas teenis esimeses kvartalis 19,2 miljonit eurot puhastulu, mis ületab mulluse sama kvartali tulemuse 67 protsendiga.

Tallinna Vesi esimese kvartali puhaskasum ja käive tõusid mõlemad võrreldes eelmise aasta sama ajaga üle 21%.

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid.

Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel. Investeeringu väärtus võib ajas nii kasvada kui ka kahaneda. Mineviku tootlus ei viita sarnasele tootlusele tulevikus. Välisvaluutas denomineeritud väärtpabereid mõjutab valuutakursside muutmise risk, mis võib vastavate väärtpaberite väärtust nii kasvatada kui kahandada.