Avalehele
Augusti enimkaubeldud aktsiad

Augusti enimkaubeldud aktsiad

Augustis tegid Swedbanki kliendid internetipangas kõige rohkem tehinguid taastuvenergia-, finants-, tehnoloogia-, logistika- ja kommunaalettevõtete sektoritega.

Canadian Solari aktsia reageeris teise kvartali tulemustele rohkem kui 10% langusega. Kuigi kasum aktsia kohta tuli kõrgem kui analüütikud ootasid, langetas taastuvenergiafirma enda selle aasta käibeprognoosi.

Raskeveo elektrisõidukeid arendav Nikola teatas, et vajab 600 miljonit dollarit lisaraha oma äriplaani täideviimiseks. Nikola väljendas olulisi kahtlusi oma suutlikkuses jätkata ettevõttena järgmise 12 kuu jooksul, kui lisakapitali ei saada.

Enefit Greeni teise kvartali äritulu vähenes 13% ning ärikulud kasvasid 32% võrreldes eelmise aasta sama ajaga, mille tulemusena EBITDA langes 37% võrra 19,3 miljoni euro tasemele.

Tallinna Sadama teise kvartali puhaskasum oli 1,4 miljonit eurot ning müügitulu 29 miljonit eurot. Tulemus valmistas pettumuse analüütikutele, kes tõid esile ettevõtte oodatust nõrgemat reisisadama segmenti ja kallimaks läinud laene.

TextMagic teenis poole aastaga 0,79 miljonit eurot puhaskasumit, mida on aasta varasemast pea 40% vähem. Poole aastaga kerkis mass-sõnumiteenust pakkuva tehnoloogiaettevõtte müügitulu 6%, 6,7 miljoni euroni.

Grigeo 6 kuu EBITDA kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 64%, 22 miljoni euroni. Käive püsis stabiilsena, suurenedes sama ajaga 1,4% ehk 103,2 miljoni euroni.

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.