Avalehele
Enimkaubeldud aktsiad juunis ja teises kvartalis

Enimkaubeldud aktsiad juunis ja teises kvartalis

Teises kvartalis kaubeldi kõige enam pankade, tehnoloogia, energia ja ehitusfirmade aktsiatega.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio esimese kvartali tulemustest selgus, et kvartali jooksul tarniti kokku 31 041 autot, mis on 20,5% rohkem kui aastal 2022 samal ajal.

Tesla esimese kvartali tulemused jäid napilt analüütikute ootustele alla. Elektriautode tootja teatas esimese kvartali brutomarginaali langusest, lisaks oli kvartali müügitulu võrreldes eelmise aasta sama ajaga 23,33 miljardit dollarit, jäädes sellega veidi alla analüütikute 23,35 miljardi dollari suurusele ootusele.

Eestlaste asutatud finantstehnoloogia ettevõte Wise kasvatas märtsis lõppenud kvartalis müügikäivet 73% võrreldes 2022. aasta sama ajaga. Siiski ei olnud investorid rahul ettevõtte mahu kasvuga ning see jäi ka analüütikute ootustele alla. Aktsia reageeris tulemustele 14% langusega.

First Solari esimese kvartali tulemused jäid oodatust nõrgemaks, kuna päikesepaneelide müük oli kehvem kui ettevõtte prognoosis.

Meta Platformsile määrati teises kvartalis 1,2 miljardi euro suurune trahv, kuna ettevõte on töödelnud Facebooki kasutajate isikuandmeid.

Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid mais toimunud koosolekul ligi 55 miljoni euro maksmise dividendiks.

Leedu panga Šiauliu Bankase puhaskasum oli esimeses kvartalis 19,2 miljonit eurot, mis on 67% rohkem kui eelmine aasta samal ajal.

Novaturas kasvatas esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga müügitulu 35% ning jõudis 2,3 miljoni euroga kasumisse.