Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux prognoosib Soome võrguseadmete tootjale käibe vähenemist ning langetas seetõttu aktsia hinnasihti.

„Kuigi globaalne võrguturg kasvab prognooside järgi 2022 aastal 4%, võib 5G kasvutsükkel saavutada enda tipu sel aastal. 2023 võib turg langeda ja seda eelkõige makrokeskkonna ebakindluse tõttu. Olukord sarnaneb 2015. aastaga, kui 4G tsükkel jõudis enda tipuni ning turg sai tagasilöögi makrokeskkonna nõrgenemisest. Me kardame, et RAN turg võib 2023 aastal langeda 5% ning see mõjutab ka nõudlust 5G järele.

Nokia sõnul ei ole nemad näinud erilisi muutusi klientide nõudluses ning ettevõtte teatel on tellimuste vastuvõtt jätkuvalt tugev. Me kardame, et suurenev inflatsioon ning kasvavad intressimäärad võivad mõjutada järgnevatel kvartalitel tarbimist negatiivselt. Samuti oleme praegu nägemas, et ettevõtted on hakanud vähem kulutama,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Nokia kohta käivas analüüsis.

Langetati Nokia prognoose

„Kuigi Nokia on suuteline saavutama oma 2022 finantseesmärgid, langetame nõrga makrokeskkonna tõttu oluliselt enda prognoose 2023 aastaks. Me prognoosime, et 2023 langeb Nokia käive 3%, võrreldes eelmise prognoosiga +4% ning 2024 ootame käibele langust 2%, võrreldes eelmise prognoosiga +3%. Langetasime oluliselt ka prognoosi tegevusmarginaali osas. Kui varem ootasime 2023 tegevusmarginaaliks 13%, siis nüüd 11%,“ kirjutati analüüsis.

Langetati hinnasihti ja soovitust

Kepler Cheuvreux langetas Nokia aktsia soovituse „Osta“ pealt „Hoia“ peale ning hinnasihi 7.00 eurolt 5.4 eurole. Analüüsimaja tõi põhjuseks käibeprognoosi vähenemist 2023 aastal ning marginaalide langust.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.