Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Telia aktsiat osta

Kepler Cheuvreux soovitab Telia aktsiat osta

Kepler Cheuvreux prognoosib, et Telia  suudab järgnevatel aastatel umbes 6% dividenditootlust pakkuda ning säilitas aktsiale „osta“ soovituse.

Telia kolmanda kvartali käive suurenes 21,18 miljardi Rootsi kroonini, mis on 2,4% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Korrigeeritud EBITDA suurenes 11%, 8,26 miljardi kroonini. Oodatust madalam EBITDA on kaasa toonud selle, et Telia on pidanud raha säästmise nimel lõpetama aktsiate tagasiostuprogrammi. „Juhtkond usub, et EBITDA saab orgaaniliselt kasvada 2020. aastal tänu suurenevale äritegevusele ja jätkuvatele tõhususmeetmetele,“ seisis Kepler Cheuvreux analüüsis Telia kohta.

Telia lõpetab aktsiate tagasi ostmise, olles kulutanud selleks 10 miljardit Rootsi krooni. Esialgne plaan oli kulutada aktsiate tagasiostuks 15 miljardit krooni.

Kepler Cheuvreux prognoosib, et Telia kõige suuremal turul Rootsis pöördub neljandas kvartalis mobiiliäri uuesti kasvule ja seda tänu hindade korrigeerimisele. Rootsi käive vähenes kolmandas kvartalis 4,4%, 8,52 miljardi kroonini

Pisut vähendati prognoose

Kepler Cheuvreux langetas Telia EBITDA prognoosi 2020-21 aastaks 1% võrra ja vaba rahavoo prognoosi 2% võrra. „Me kärbime ainult pisut 2020-21 prognoose, peamisel on see tingitud Bonnier Broadcastingu ostmisest,“ kirjutati analüüsis.

2018 juulis teatas Telia, et ostab Bonnier Broadcastingu. Reutersi teatel oli tehingu suuruseks 9,2 miljardit Rootsi krooni.

Aktsiale säilitati osta soovitus

Kepler Cheuvreux säilitas Telia aktsiale „osta“ soovituse ning 47 kroonise hinnasihi. Prognoositakse, et dividenditootlus saab lähiaastatel olema umbes 6 %.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Telia