Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Outokumpu aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Outokumpu aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux´ hinnangul on Outokumpu madalseisust pääsenud ning aasta teine pool tõotab tulemustele paranemist.

„Teise kvartali tulemused vastasid meie ja turu ootusele ning Euroopa üksuse tulemused olid oodatust paremad. Kuigi väljavaade on praegu ettevaatlik, eelkõige roostevaba terase turul Euroopas, näeme, et mõned lühiajalised riskid on taandunud,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud Outokumpu kohta käivas analüüsis. „Euroopa EBITDA oli 28 miljonit eurot, võrreldes turu ootusega 14 miljonit eurot. Tulemused oli head ja seda vaatamata derivatiividega seotud kahjumist, mis ulatus 12 miljoni euroni ja oli kaks korda rohkem kui meie ootasime.“

Oodatakse taastumise jätkumist

„Me ootame Euroopas turu taastumise jätkumist ning Ameerikas kasumlikkuse paranemist. Ameerikat mõjutasid negatiivselt erinevad hooldustööd ja turu nõrgenemine teise kvartali jooksul,“ märgiti analüüsis. Kepler Cheuvreux´ analüütikud ootavad, et käimasolev kulude vähendamise programm aitab kaasa EBITDA järkjärgulisele kasvule. „Kolmanda kvartali EBITDA-ks prognoosime 99 miljonit eurot, samas kui turg ootab 89 miljonit eurot,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Outokumpu aktsia on aasta algusega võrreldes kukkunud ligi 30%, mis on üks halvima esitusega aktsia konkurentide seas,“ nentisid Kepler Cheuvreux´ analüütikud. Kuna analüütikud näevad aeglast taastumist Outokumpule, tõstavad nad aktsia hinnasihi 3,20 eurolt 3,50 eurole ja muudavad soovituse „Müü“ soovituseks „Hoia“.


Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.