Avalehele
Oktoobri aktsiate TOP Swedbanki klientide seas

Oktoobri aktsiate TOP Swedbanki klientide seas

Oktoobris kaubeldi Swedbanki internetipanga vahendusel enim finants- ja tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiatega, populaarne oli ka energeetika.

Tallink avaldas eelmisel kuul suurenenud reisijate ja kaubavedude mahu: septembris lõppenud kvartalis veeti reisijaid 66% ja kaupu 13% rohkem ning teeniti 50% enam käivet kui eelmise aasta samas kvartalis. Kvartali käive oli 256 miljonit eurot ja puhaskasumit teeniti 38 miljonit eurot.

Coop Pank avaldas oktoobris tugevad kolmanda kvartali tulemused, ent hoiatas mõnevõrra aeglustuva kasvu eest seoses majanduse jahenemisega järgnevatel kvartalitel. Pangal on plaanis selle aasta jooksul emiteerida uusi aktsiad eesmärgiga kaasata 15-20 miljonit eurot lisakapitali ettevõtte edasiseks kasvuks.

Tesla teatas enda viimase kvartali tulemustega, et tootis rekordarilised 365 000 sõidukit. Kvartalikäive 21,5 miljardit USA dollarit jäi küll analüütikute ootusele alla, kuid 1,05-dollarine kasum aktsia kohta ületas ootusi. Investorid on siiski mures ettevõtte edasise kasvutempo pärast ning kardetakse, et asutajast juht Elon Musk võib Twitteri ostu finantseerimiseks oma Tesla aktsiaid suures koguses müüa. Pikkisilmi oodatakse ettevõtte elektrijõul liikuvat kastiautot Cybertruck, mille tootmise alustamine on juba mitu aastat edasi lükkunud.

Meta kolmanda kvartali 27,7 miljardi USA dollarine käive vastas analüütikute ootusele, kuid 1,64-dollarine kasum aktsia kohta jäi ootustele alla. Lisaks langevale käibele ja kasumile ollakse kriitiline väga suurte metaversumi arenduskulutuste suhtes. Samas on aktsia hind aasta algusest arvestavalt langenud, olles seetõttu viimase seitsme aasta madalaimal tasemel.

Oktoobris enim kaubeldud aktsiad
Balti aktsiate TOP Swedbanki kientide seas
Välisaktsiate TOP Swedbanki klientide seas

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.

Märksõnad: Aktsiate top, Aktsiaturg