Avalehele
Kepler Cheuvreux kärpis Equinori aktsia hinnasihti 12%

Kepler Cheuvreux kärpis Equinori aktsia hinnasihti 12%

Equinori esimese kvartali tulemused ületasid Kepler Cheuvreux ootusi, kuid madalamate nafta ja gaasi hindade tõttu langetas analüüsimaja Norra energiakontserni aktsiasihti.

„Equinori esimese kvartali puhaskasum oli 11-12% kõrgemal meie ootust. Rahavoog oli väga tugev ning praegu istub ettevõte 19,6 miljardilise USD rahahunniku otsas. Equinor on kindlalt pühendunud, et tagastab sel aastal aktsionäridele 17 miljardit USA dollarit dividendide ja aktsiate tagasiostude näol,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Equinori kohta käivas analüüsis.

Kärbiti nafta ja maagaasi hinnaprognoose

„Langetasime Euroopa maagaasi hinnaprognoosi 2023 aastaks USD 20/mbtu-lt USD 14,7/mbtu-le. Meie prognoos aastaks 2025 on USD 12,5/mbtu. Brent toornafta hinnaks prognoosime sel aastal 90,1 USD/barrel ning 2024 aastal 80 USD/barrel.

Kuigi Europa Liidu varud on 55-60% ulatuses täidetud, näeb Equinor, et Euroopa gaasiturg on järgmisel talvel jätkuvalt haavatav, viidates, et väikesed muudatused nõudluse/pakkumise tasakaalus võivad kaasa tuua volatiilseid hinnakõikumisi,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia hinnasihti kärbiti 12%

„Pärast esimese kvartali tulemusi, oleme uuendanud enda analüüsimudelit ning võtnud arvesse madalamaid Euroopa maagaasi hinnaprognoose. Lisaks oleme korrigeerinud enda mudelit Norra maksukohustustega. Võttes arvesse veel valuutakursside prognoose, langetame aktsia hinnasihi 415 Norra kroonilt 365 Norra kroonile. Aktsiale kordame „Osta“ soovitust,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.