Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Equinori aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Equinori aktsia hinnasihti

Euroopa maagaasi hinna järsu korrektsiooni tõttu langetas Kepler Cheuvreux Norra energiakontserni Equinor aktsia hinnasihti.

„Equinor on Euroopa suurimatest naftatootjatest kõige tundlikum maagaasi hinna muutustele. Seetõttu pole ime, et arvestades maagaasihinna teravat korrektsiooni, on Equinori aktsiahind viimase 6 kuu jooksul olnud nõrgema esitusega kui konkurentidel. Iga USD10/mcf muutus Euroopa gaasihindades mõjutab Equinori rahavoogu 5,3 miljardi dollari võrra. Iga naftabarreli hinna muutus 10 dollari võrra mõjutab Equinori rahavoogu 1,3 miljardi USD võrra,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Equinori kohta käivas analüüsis.

Oodatakse madalamat rahavoogu

„Euroopa maagaasi hind oli 4. kvartalis oodatust väiksem ning Equinori mõjutas negatiivselt ka gaasi derivatiividega kauplemine Me prognoosime, et Equinori 2022 aasta vaba rahavoog saab olema eelmisest prognoosist 12% väiksem, kuid 2023 aasta prognoosi tõstame 11% võrra. 2022 kasum aktsia kohta saab meie hinnangul olema 5% vähem kui eelnevalt prognoosisime,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia hinnasiht langetati 410 Norra kroonini

„Euroopa suurte naftafirmade analüüsidesse oleme lisanud ka süsinikumaksu mõjud, näitamaks, et milliseid negatiivseid mõjusid võib kasvuhoonegaaside vähendamine ettevõtetele avaldada, sealhulgas ka otsesed mõjud kõrgematele CO2 kuludele. Meie õiglane hinnasiht on 416 NOKi, kui mitte arvestada süsinikumaksu mõjusid. Võttes arvesse süsiniku maksu mõjusid, on meie hinnasiht aktsiale 410 NOK-i,“ kirjutati analüüsis. Kepler Cheuvreux eelmine hinnasiht Equinori aktsiale oli 450 Norra krooni.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.