Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas H&M’i aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas H&M’i aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux ootab käesolevaks aastaks Hennes & Mauritzilt väiksemat käivet ja EBIT-it ning langetas seetõttu ettevõtte aktsia hinnasihti.

„Me tegime muudatusi pärast esimese kvartali tulemusi. EBIT tuli oodatust 0,7 miljardit Rootsi krooni väiksem ning lisaks sellele on ka teise kvartali müük olnud oodatust nõrgem. Märtsi müük kasvas võrreldes eelmise aasta sama kuuga kohalikes valuutades 6%, võrreldes konsensuse prognoosiga 8,7%. H&M ei avalikustanud enda esimese kvartali online-müügi numbreid, kuid meie arvutuste järgi vähenes müük kohalikes valuutades võrreldes eelmise aasta sama ajaga 2%,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud H&M’i kohta käivas analüüsis.

Ebakindel olukord Venemaal

„Vaadates praegu teist kvartalit, siis on kõik pilgud Venemaal ning selle mõjudel, kuna sealne käive on null. Venemaa osakaal kogu grupi käibest oli 4%. Kui sinna juurde arvestada rendikulud, osaliselt säilinud palgad ja laovarude väärtuse vähenemine, avaldab see teise kvartali tulemustele olulist mõju. Meie arvutuste järgi võib Venemaa teise kvartali EBIT-it mõjutada negatiivselt kuni 15-20% ulatuses, kuid pikaajaliselt võib mõjud olla väiksemad, 6-8% ulatuses,“ kirjutati analüüsis.

Langetati prognoose ja aktsia hinnasihti

„Me langetame 2022 ja 2023 EBIT prognoose 7-8% võrra, 2022 käibeprognoosi 2% võrra ning 2022 EBIT marginaali 8,4%-lt 7,9%-le,“ kirjutasid analüütikud.

Kepler Cheuvreux kordas H&M’i aktsiale „Osta“ soovitust, kuid langetas hinnasihti 10% võrra, 195 SEK-ilt 175 SEK-ile.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.