Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas järsult Volkswageni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas järsult Volkswageni aktsia hinnasihti

Volkswageni kulud elektriautode valmistamiseks saavad olema oodatust kõrgemad ja seetõttu langetas Kepler Cheuvreux Saksa autotootja aktsia hinnasihti peaaegu 20%.

„Volkswagen oli üks esimesi suurtest autotootjatest, kes seadis väga ambitsioonikad elektriautode eesmärgid. Kontsern võttis eesmärgiks, et 2030/31 on 50% Volkswageni müüdud autodest akutoitega elektriautod (BEV – battery electric vehicle). Teoorias tähendaks see, et Volkswagenist saaks Teslale väga tõsine rivaal enne teisi suuri autotootjaid. Meie arvates pole aga praktikas suudetud nende ambitsioonidega kaasas käia, kuna kahe aasta jooksul on mitmed projektid kas hilinenud või edasi lükatud,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volkswageni kohta käivas analüüsis.

Madalamad hinnad, suuremad kulud

„Me ootame nüüd BEV-dele madalaimaid hindu ning kõrgemaid muutuvkulusid sõidukite valmistamiseks, mis on tingitud eelkõige akude püsivast sisendkulude inflatsioonist. See tähendab BEV madalamaid marginaale, kui me varem olime oodanud. Lisaks ootame valuutakursside muutustest negatiivset mõju ning kõrgemat palgainflatsiooni. Kõike need faktorid mõjutavad kasumlikkust. Kuigi need lisakulud antakse tavaliselt klientidele hinnatõusuga edasi, eeldame, et sektori liidri Tesla hindade langusel on vastupidine mõju kogu sektorile ja see vähendab BEV tootjate hinnakujundusvõimet,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia hinnasiht langes peaaegu 20%

„Suurenenud hinnakonkurents on BEVide segmenti tabanud oodatust varem ja see on oluliselt suurendanud Volkswageni operatsiooniriski. Langetame enda hinnasihi 260 eurolt 206 eurole. Aktsiale kordame „Osta“ soovitust,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.