Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Neste aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Neste aktsia hinnasihti

Neste esimese kvartali tulemused olid oodatust paremad, kuid teises kvartalis on taastuvenergia marginaalidele oodata osalist langust, usub Kepler Cheuvreux.

„Pärast rekordkõrget taastuvenergia marginaali esimeses kvartalis (USD 945/t), näeb Neste teises kvartali marginaali USD800/t-USD900/t vahemikus (vastab konsensuse ootusele). Neste on varem teada andnud, et muudab pisut enda marginaalide arvestusmeetodit.

Kui Neste oleks kasutanud vana valemit, oleks taastuvenergia marginaal olnud USD 970/t. Rafineerimismarginaalile on samuti oodata teises kvartalis langust, kuid oleme seda juba eelnevalt prognoosinud,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Neste kohta käivas analüüsis.

Tulekul tehaste hooldused

„Aasta teine pool on tehaste hoolduste osas tihe. Neste on teada andnud, et 3. ja 4. kvartalis on tulekul Singapuri ja Rotterdami taastuvenergia tehaste hooldused. Neste on teada andnud, et mõlema tehase hooldus mõjutab EBITDA-d negatiivselt 150 miljoni euro ulatuses. Samas tuleks arvestada, et Neste teeb sarnaseid hooldustöid peaaegu iga aasta,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux tõstis prognoose

„Peale 2023 esimese kvartali tulemusi oleme uuendanud enda finantsprognoose. 2023 aasta võrreldava EBITDA prognoosi tõstsime 3% võrra ning korrigeeritud puhaskasumi prognoosi 6% võrra,“ seisis analüüsis. „Langetame enda hinnasihi 58 eurolt 55 eurole, kuna uuendasime oma analüüsimudelit peale 1. kvartali tulemuste avaldamist. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.