Tagasi
Kepler Cheuvreux: Neste ületas ootusi

Kepler Cheuvreux: Neste ületas ootusi

Neste teise kvartali tulemused olid oodatust tugevamad tänu kõrgematele taastuvenergia marginaalidele.

„Neste 2. kvartali tulemused on imetlusväärsed. Korrigeeritud EBITDA on 25% üle konsensuse ootust ning korrigeeritud puhaskasum on 30% üle konsensust. Ja seda kõrgemate taastuvenergia- ja rafineerimismarginaalide tõttu. Taastuvenergiamarginaal tõusis teises kvartalis 865 USD/t-ni, võrreldes esimese kvartali 806 USD/t ja 2021 teise kvartali 700 USD/t. Neste prognoosis teise kvartali marginaali vahemikuks 675-750 USD/t, kuid lisas, et see vahemik võidakse ületada. Samas turg ei uskunud, et see saab nii suurelt ületatud. Samuti suutis Neste ületada taastuvenergia müügimahtudega analüütikute konsensust.

Ka teise kvartali rafineerimismarginaal näitas olulist kasvu võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Üldine marginaal oli 30 USD/bbl, võrreldes meie prognoosiga 22 USD/bbl ja konsensusega 23.5 USD/bbl,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Soome kütusetootja kohta.

Majanduse väljavaade ebakindel

„Neste teatel on nähtavus globaalses majanduses kõrge inflatsiooni tõttu ähmane, oodata on madalamat majanduskasvu ning geopoliitiliste pingete süvenemist. Sõda Ukrainas on oluliselt mõjutanud globaalseid energiaturge ja energiahindu. Me ootame, et volatiilsus naftatoodete hindades saab olema jätkuvalt kõrge,“ kirjutati analüüsis.

Neste näeb enda kolmanda kvartali taastuvenergiamarginaali vahemikus 775-850 USD/t.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Me tõstame enda hinnasihti pärast oodatust paremaid teise kvartali tulemusi, samuti kuna ootame 2022-2024 kõrgemaid taastuvenergiamarginaale,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux kordas Neste aktsiale „Osta“ soovitust ning tõstis hinnasihi 7%, 54 eurolt 58 eurole.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.