Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Nokia aktsiat hoida

Kepler Cheuvreux soovitab Nokia aktsiat hoida

Nokia on tänavust aastat alustanud paremini kui eelmist aastat, kuid Kepler Cheuvreux hinnangul võib Soome võrguseadmete tootja kogeda mitmeid takistusi.

„Nokial on ambitsioonikas plaan kasvatada 2023 aastal võrreldavat müüki 2-8% ja seda panustades eelkõige kiiremale 5G mobiilse võrgu kasvule Indias. Marginaalide väljavaade 2023 aastaks on üha ebakindlam, kuna USAs on mobiilsete võrkude tulemused oodatust nõrgemad. Meie prognoosime, et võrreldav müük saab olema 2023 aastal 2% kõrgem, võrreldes eelmise prognoosiga -2%. Korrigeeritud tegevusmarginaali näeme 2023 aastal langemas 150 baaspunkti 11%-ni, enne kui see tõuseb 12%-ni 2024 ning 13%-ni 2025,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Nokia kohta käivas analüüsis.

Nokia on liiga optimistlik

„Dell’Oro viimane prognoos RAN turu kohta on 1% langust 2023 ning Ericsson ootab endiselt RAN turul stabiilseid arenguid 2022-25 (kui Hiinat mitte arvestada). Nokia paistab olevat liiga optimistlik, arvestades järgnevate kvartalite turudünaamikat. Seee võib olla tingitud tugevatest ootustest 5G turu arengu osas Indias,“ kirjutati analüüsis.

Aktsia osas muudatusi ei tehtud

Kepler Cheuvreux jättis Nokia aktsiale „Hoia“ soovituse ja hinnasihi 5,2 eurot:

  • Kuna globaalse võrguturu investeerimistsükkel jõudis 2022 tipuni, peaks müük hakkama 2023 mõningal määral vähenema.
    • Marginaalid peaksid järgnevatel kvartalitel sattuma surve alla, kuna Nokia seisab silmitsi ebasoodsa valikuga (madalam müük Ameerika Ühendriikides ja kasvav müük arenevatel turgudel, sealhulgas Indias).
    • Nokia ei pruugi kaubelda praegu enda õiglase väärtuse juures, arvestades ebakindlat investeerimistsüklit 2023 ja sealt edasi.

    Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.