Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihti

Rootsi veokitootja Volvo neljanda kvartali tulemused olid Kepler Cheuvreux arvates kahetised, kuid piisavalt head, et tõsta aktsia hinnasihti.

„Veokite tellimused vähenesid neljandas kvartalis võrreldes 2021 aasta neljanda kvartaliga 17%, olles seega ka nõrgemad kui meie prognoos -5%. Peamine põhjus oli selles, et Volvo ei olnud veel enda tellimuste raamatut avanud 2023 aasta teiseks pooleks. Vaatamata sellele, jättis Volvo enda prognoosi veokitele ja ehituseadmetele 2023 aastaks muutmata. Meie prognoosime, et 2023 aastal jääb veokiturg tugevaks ning seda toetavad toorainete hinnalangus ja väiksemad tarneahela probleemid, mis on kestnud juba paar aastat. Ehitusseadmete tellimused olid neljandas kvartalis võrreldes 2021 aasta neljanda kvartaliga 15% väiksemad, kuid ületasid meie ootusi,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Analüüsimaja lisas, et Volvo kulud võivad käesoleval aastal kasvada, kuna tehakse suuremaid investeeringuid elektrifitseerimisse.

Põhjust oodata lisadividendi

„Volvol on tugev finantspositsioon. Vaba raha hulk 2022 majandusaasta eest oli piisavalt hea, et maksta aktsionäridele lisadividendi. Kuigi tulemused olid kahetised, tõstame aktsia hinnasihi 220-lt SEK-ilt 230 SEK-ile ning kordame „Osta“ soovitust,“ kirjutati analüüsis.

Volvo neljanda kvartali EBIT oli 1,4% nõrgem, kui Kepler Cheuvreux ootas. Veokite tarned ületasid 6% Kepler Cheuvreux ootust.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.