Avalehele
Mai enimkaubeldud aktsiad

Mai enimkaubeldud aktsiad

Eelmisel kuul tehti enim tehinguid Swedbanki internetipangas USA ja Skandinaavia aktsiatega. Balti aktsiatest vaadati sektoritest enim pankade ja energiafirmade poole.

Hiina e-kaubanduse hiiglane Alibaba teatas eelmisel kuul enda esimese kvartali majandustulemused, mis olid oodatust pisut nõrgemad. Ühtlasi teatas ettevõte, et plaanib eraldi börsile viia enda pilvetehnoloogiaüksuse.

Laevanduskontsern Golden Ocean teatas esimese kvartali käibest, mis ületas analüütikute ootusi, kuid kasumi osas jäi ettevõte ootustele alla. EBITDA vähenes võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga 149,4 miljonilt dollarilt 54,7 miljoni dollarini. Ettevõtte teatel on ülejäänud aasta väljavaade positiivne, kuna Hiina majandus on järk-järgult taastumas.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio tarnis aprillis 6658 sõidukit, mis on 31% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. 2023 aasta algusest kuni aprilli lõpuni on ettevõte tarninud 37 699 sõidukit, mis on 22% rohkem kui eelmine aasta samal ajal.

First Solar ostis eelmisel kuul 80 miljoni dollariga Rootsi päikeseenergiaettevõtte Evolar. First Solari teatel aitab see ettevõttel kiirendada järgmise põlvkonna päikeseenergia arengut.

Facebooki emafirma Meta peab maksma rekordilise 1,2 miljardi euro suuruse trahvi seoses Euroopa Liidu privaatsusreeglite rikkumisega.

Merko Ehitus kasvatas esimeses kvartalis müügitulu aastases võrdluses 11 protsenti ning kahekordistas oma kasumi. Ehituskontserni käive oli esimeses kvartalis 76 miljoni eurot ning puhaskasum 5,9 miljonit eurot. Sellega oli Merko puhaskasumi marginaal 7,8%.

Tallinna Sadama esimese kvartali käive suurenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 6%, 28,4 miljoni euroni, kuid kasum vähenes sama ajaga 21%, 5,7 miljoni euroni.

SMSi-platvorm TextMagic teatas börsile, et ostis ligi 1,1 miljoni euroga e-kaubanduse haldamise platvormi Voog.

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.