Avalehele
S&P 500 teise kvartali tõusjad ja langejad

S&P 500 teise kvartali tõusjad ja langejad

USA juhtiv aktsiaindeks S&P 500* tõusis teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga 8,3%. Aktsiaindeksile oli see järjest kolmas kvartaalne tõus, mis oli ühtlasi ka suurim tõus pärast 2021. aasta neljandat kvartalit.

Enim ostuhuvi leidsid indeksis reisifirmade aktsiad ja seda vaatamata investorite üha suuremale huvile tehisintellekti ja tehnoloogia vastu. Koroonapandeemia ajal tugevalt räsida saanud reisisektor näeb sel aastal üha suuremat nõudlust. On näha ka ainulaadset nähtust, kus USA majanduse keeruline olukord sunnib inimesi kulutusi kärpima, kuid kruiisid ja puhkusereisid on püsivalt nõutud.

Tootluse poolest on S&P 500 põhjas Advanced Auto Parts, mille esimese kvartali tulemused oli oodatust palju nõrgemad. Võrreldes 2022. aasta sama ajaga jäi käive paigale ning puhaskasum vähenes rohkem kui kahe kolmandiku võrra.

Halvemuselt järgmine aktsia oli farmaatsiafirma Catalent, mis andis kasumihoiatuse ning kärpis enda selle aasta väljavaadet. Kolm korda oma tulemuste avalikustamist edasi lükanud Catalent teatas juuni keskel investoritele, et sai esimeses kvartalis miljardi dollari suuruse käibe juures kahjumit 9 senti aktsia kohta.

*Aktsiaindeks S&P 500 järgib 500 börsil noteeritud suure turuväärtusega USA ettevõtet ning seda peetakse üheks juhtivaks USA majanduse mõõdikuks.  

Esitatud teave põhineb panga hinnangul usaldusväärsetest allikatest saadud infol. See võib ajas muutuda, mistõttu pank ei vastuta antud info kasutamisest tekkivate tagajärgede eest. Käesolevat teavet ei tohiks käsitleda investeerimissoovituse või -nõustamisena ega kutsena osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Mineviku tootlus ei viita sarnasele tootlusele tulevikus.