Avalehele
Tallinna Kaubamajal kolmandas kvartalis jätkuvalt tugevad tulemused

Tallinna Kaubamajal kolmandas kvartalis jätkuvalt tugevad tulemused

Tallinna Kaubamaja Grupi kolmanda kvartali müügitulu kasvas mullusega võrreldes 8,2% võrra ehk  234,1 miljoni euroni. Autokaubanduse segment näitas endiselt tugevaid tulemusi, samas kui supermarketite segmendi aastane tulude kasv oli tagasihoidlikum (+2,4%). Samal ajal kasvas supermarketite segmendi kulumieelne ärikasum EBITDA 76,3% võrra, 9,7 miljoni euroni. Elektrihinnad langesid Eestis eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 65%, mis aitas taastada Tallinna Kaubamaja Grupi kasumlikkuse 2021. aasta tasemele. Kontserni EBITDA suurenes aastaga ligi 28% ehk 24 miljoni euroni, ületades meie prognoose 12,7% võrra.

Tallinna Kaubamaja jätkab investeerimist efektiivsuse kasvatamisesse

Tallinna Kaubamaja loob sünergiat, soetades kolmandas kvartalis kaks väljapaistvat turvaettevõtet ning võttes vastu strateegilise otsuse logistikakeskuse arendamiseks. Projekti maksumus on ligikaudu 20 miljonit eurot ning lisaks tööprotsesside tõhustamisele avab see uusi ärivõimalusi. Samas ei ole näha dividendide väljamaksetele olulist mõju, kuna ettevõtte bilanss on jätkuvalt tugev ning sarnases mahus investeeringuid on ka varasematel aastatel probleemideta tehtud.

Kordasime investeerimissoovitust „Osta“

Kolmanda kvartali tulemuste järel ei teinud me müügitulu prognoosides olulisi muudatusi, kuid tõstsime 2023. aasta oodatavat EBITDA-d 9% võrra, 91 miljoni euroni. Samas ootame 2024. aastal kerget tagasitõmbumist, kuna inflatsiooniline keskkond ja grupi autokaubanduse segmendi erakordsed tulemused on loonud kõrge baasefekti, mida on järgmisel aastal keeruline ületada. Seega ootame 2024. aastal 85,8 miljoni euro suurust EBITDA-d (-5,8% võrreldes 2023. aastaga).

Samas prognoosib Swedbanki makromeeskond SKT naasmist kasvule 2024. aastal (2%) ja kasvutempo tõusu 2025. aastal. See loob Tallinna Kaubamajale head tingimused kasumlikkuse kasvuks 2025. aastal. Säilitasime aktsiale hinnasihi 11,2 eurot ning kordasime investeerimissoovitust „Osta“.

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 25.10.2023 kell 14:59 ning mis avaldati 25.10.2023 kell 14:59, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank Baltics AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.