Avalehele
Teises kvartalis enimkaubeldud aktsiate TOP

Teises kvartalis enimkaubeldud aktsiate TOP

Teises kvartalis tegid Swedbanki kliendid kõige enam tehinguid aktsiatega sektoritest nagu pangandus, ehitus, tehnoloogia ja tööstus. Olulisemad märksõnad eelmise kvartali kohta olid majandustulemused ja dividendid.

Meemiaktsiad AMC Entertainment Holding ja GameStop olid Swedbanki klientide huviorbiidis ka teises kvartalis. Selle aasta esimeses kvartalis olid need ühed enimkaubeldud aktsiad.

Leedu energiavaldusettevõte Ignitis Grupe teenis esimeses kvartalis 37,1 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 68% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil. Käive suurenes sama ajaga 21% ehk 394 miljoni euroni.

Tesla Model 3 oli juunis Suurbritannias enim müüdud auto. Suurbritannia plaanib lõpetada fossiilkütustel töötavate uute autode müügi 2030. aastaks.

Tallinna Sadam maksis juunis aktsionäridele dividendi 0,077 eurot iga aktsia kohta ehk kokku 20,3 miljonit eurot. Tegemist oli tänavu suuruselt teise väljamaksega Tallinna börsil noteeritud ettevõtetest.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio teatas, et tarnis teise kvartali jooksul 21 896 sõidukit, mis on 112% rohkem kui eelmine aasta samal ajal.

Sel aastal hoogsalt tõusnud lennufirma Spirit Airlines’i aktsiast võtsid investorid kasumit.

Eelmisel aastal koroonakriisi tõttu oli Equinor sunnitud järsult oma dividendi kärpima, kuid selle aasta maikuus kiitsid Equinori aktsionärid heaks kolmanda järjestikuse kvartalidividendi tõusu.

Hiina e-kaubanduse gigant Alibaba Group teatas mais, et sai esimest korda börsifirmana kahjumi, mis tulenes peamiselt 2,8 miljardi dollari suurusest trahvist, mis määrati konkurentsiseaduse rikkumise tõttu.

 

Teises kvartalis Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

Instrumentide järjestus tugineb aprilli, mai ja juuni jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.