Tagasi
Enimkaubeldud aktsiad juulis

Enimkaubeldud aktsiad juulis

Juulis tehti kõige enam tehinguid pangandus-, tehnoloogia-, kaubandus- ning logistikasektori aktsiatega.

Eelmise kuu märksõnadeks olid börsidebüüdid, majandustulemused ja dividendid.

Juuli esimeses pooles tuli Londonis börsile Eesti ükssarvik Wise, mille vastu tundsid suurt huvi ka Eesti jaeinvestorid.

Tallinna Kaubamaja avalikustas eelmisel kuul teise kvartali majandustulemused, millest selgus, et kaubandusfirma käive suurenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 21,2% ja puhaskasum 70,3%.

Nasdaq Tallinna börsi First Northi nimekirjas alustas juuli alguses kauplemist Bercman Technologiesi aktsia, mis märgiti eelnevalt investorite poolt enam kui 14 korda üle.

Tänu teise kvartali tugevatele tulemustele tõstis Nokia kogu aasta käibe- ja kasumlikkuseprognoosi.

Harju Elekter teatas, et teises kvartalis saadi võrreldes eelmise aasta sama ajaga väiksem kasum ja müügitulu. Põhjuseks olid tarneraskused, edasilükkunud tellimused, materjalide defitsiit ja tööjõukulude kasv.

Hiina regulaatorite sekkumine Alibaba Groupi tegevusse viis Alibaba aktsia langusse.

Tallinki käive kasvas teises kvartalis mullusega võrreldes 32,5 protsenti ehk 86,1 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskahjum vähenes aastaga 27,4 miljonilt eurolt 24,3 miljoni euroni.

 

Juulis Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.