Avalehele
Mainor avas koostöös Swedbankiga uue õppeaine personalijuhtidele

Mainor avas koostöös Swedbankiga uue õppeaine personalijuhtidele

10.05.2023

Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor personalijuhtimise eriala õppekavas avanes kevadsemestril õppeaine „Mitmekesisus ja kaasatus strateegilise personalijuhtimise osana“, mille sisu on kokku pannud ja õpet viivad läbi Swedbanki personalidivisjoni töötajad.

Õppeaine eesmärk on kujundada arusaam mitmekesisuse olemusest, anda teadmised mitmekesiste sidusgruppide kaasamiseks ja mitmekesisust toetava personalistrateegia loomiseks ning organisatsiooni juhtimiseks. Kursuse jooksul kuulevad üliõpilased valdkonna ekspertidelt kaasavast juhtimisest ja töökultuurist, ühtekuuluvustunde ja kaasatuse tekitamise võimalustest ning headest praktikatest ja õppekohtadest mitmekesisust toetava organisatsioonikultuuri loomisel.

„Swedbankis oleme mitmekesisuse eri tahkudega tegelenud aastaid. Meid on kannustanud soov luua toetava atmosfääriga töökeskkond, kuhu inimesed tahaksid ja saaksid tulla sellistena, nagu nad on, ning tunda end töökohal turvaliselt ja hoituna. Selleks oleme korraldanud erinevaid koolitusi nii töötajatele kui ka juhtidele, töötanud välja protsesse töökiusamise ennetamiseks ja töötasu läbipaistvuse suurendamiseks, teinud töökeskkonnas kohendusi, et arvestada rohkem vähenenud töövõimega inimeste vajadustega,“ selgitas Swedbanki personalijuht Ülle Pind.

Tema sõnul on just personalitöötajad organisatsioonides need lülid, kes saavad inimestega seotud protsesse ja kultuuri mõjutada ning kasvatada mitmekesisuse teadlikkust organisatsiooni sees. „Loodan, et suudame uue õppeaine raames oma teadmiste ja kogemuste jagamisega olla inspiratsiooniks ja abiks tulevastele personalijuhtidele mitmekesisema ja õnnelikuma töökeskkonna loomisel,“ rääkis Pind.

EEK Mainor personalijuhtimise erialajuht Karin Kuimeti sõnul on projekt hea näide edukast koostööst Swedbankiga kaasaegset juhtimist toetavate pädevuste arendamisel ning teadmiste ja praktikate seostamisel. „Oleme väga tänulikud Swedbanki personalitiimile algatuse ja õppeaine disainimise eest. Teeb rõõmu, et Swedbank on võtnud südameasjaks jagada oma teadmisi ja kogemusi ning inspireerivaid praktikaid mitmekesiste organisatsioonide loomisel ja kujundamisel“.

Õppeaine „Mitmekesisus ja kaasatus strateegilise personalijuhtimise osana“ on üks personalijuhtimise eriala õppeainetest, toimub 2023. aasta kevadsemestril ning koosneb kuuest loeng-seminarist, kus lektoriteks on Swedbanki personalijuht Ülle Pind, Swedbank Grupi mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Mare Heinluht (kuni 24.03.2023), Karjäärikeskuse juht Liisa-Maria Lees, töötasustamise valdkonna juht Piret Prangel ning HR Partnerid Sirle Paberits ja Karin Israel. Õppeainet koordineerib panga mitmekesisuse valdkonna juht Iti-Christella Mägi.