Avalehele
Swedbank aitab tuntud Eesti saapavabrikul uue tootmishoone püstitada

Swedbank aitab tuntud Eesti saapavabrikul uue tootmishoone püstitada

Soleest ja Swedbank sõlmisid lepingu, mille järgi aitab Swedbank püstitada Tartu valda Vahi Tööstusparki uue tootmishoone, kuhu kolib tuntud Eesti saapavabriku Samelini tootmine. Swedbank on 5 miljoni euroga projekti peafinantseerija ettevõtte omafinantseeringu kõrval.

Praegu tegutsevad OÜ Soleest ja kodumaine saapatootja AS Samelin Tartu kesklinnas asuvas kompleksis, mis ei vasta enam tootmisvajadustele. Uus tootmishoone pakub energiatõhusaid, A-energiamärgise tasemel tootmistingimusi. Uutesse ruumidesse saab paigaldada vajalikke nüüdisaegseid seadmeid, paigutada need tootmisprotsessi loogika järgi ning muuta logistika sujuvamaks.

„Oleme enam kui 30 aasta jooksul andnud endast parima, et olla Samelinile ja Soleestile igakülgselt kaasa mõtlev finantspartner. Tänava-, matka-, töö- ja turvajalatsite kõrval aitab Samelini toodang muuhulgas saapad jalga militaartöötajatele. Sellist kvaliteeti on väga oluline Eestis hoida ja kasvatada ning meil on suur rõõm selle arendamisele kaasa aidata,“ rääkis Swedbanki korporatiivpanganduse osakonna juhataja Mihkel Utt.

Samelini toodangust moodustavad ligikaudu 70% tarned Soome, Norra, Rootsi ja Taani ettevõtetele. 2017. aastast valmistab Samelin jalatseid NATO armeeüksustele. „Meie suurimad kliendid on kõrget kvaliteeti hindavad ettevõtted ja organisatsioonid, seepärast on väga oluline vastata igal ajahetkel klientide ootusele. Meil on väga hea meel, et Swedbank oli valmis seda meie jaoks järgmist suurt etappi nõu ja jõuga toetama. Hindan meie pikaajalist koostööd ja professionaalset sujuvat asjaajamist kõrgelt,“ lausus Samelini ja Soleesti juht Leida Kikka.

Uude tootmishoonesse on plaanis kolida 2025. aasta sügise hakul.

FOTO: Unistuste saapavabrik, autor Projekt O2

Märksõnad: Finantseerimine, Swedbank