Avalehele
Cashy rahatarkuse mängus selguvad Eesti õnnelikuimad noored rahakasvatajad

Cashy rahatarkuse mängus selguvad Eesti õnnelikuimad noored rahakasvatajad

26.03.2024

Juba kolmandat korda toimuv Cashy rahamäng läheb käima tänasest ja üheksa päeva jooksul on tublimatel noortel mängijatel võimalik võita rahalisi auhindu mitmes kategoorias.

25. märtsist 3. aprillini saavad kõik vähemalt 7-aastased Swedbanki kliendid end proovile panna veebipõhises Cashy rahatarkuse erimängus ja võita auhindu. Mängu eesmärk on kasvatada oma virtuaalse tegelase raha võimalikult palju, hoides teda samal ajal ka õnnelikuna. Mängus esitatavad ülesanded on korraga põnevad ja realistlikud – näiteks tuleb valida, millele raha kulutada, kuhu investeerida, millal oma karjääri edendada. Mängus tehakse valikuid nii, nagu päriseluski, ainult et lõbusamalt, kiiremini ja ka pingevabamalt.

Veebipõhine rahamäng Cashy õpetab säästmist, investeerimist ja tulude suurendamist näiteks lisatöö või ettevõtluse kaudu. Mängus ei loe vaid see, kui edukalt läheb raha kasvatamine – kogu mängu kestel on oluline ka mängija heaolu ja õnnelikkus. Nagu päriselus! Nii näiteks ei ole mõistlik pühendada kogu oma tegelase aega raha teenimisele ja säästmisele, kui samal ajal on tegelase heaolu ja elukvaliteet madalal tasemel. Mängust osa võtmine aitab noortel kinnistada senised rahatarkuse teadmisi, aga ka proovida langetada valikuid ja otsustada, kas tehtud valikud võisid olla neis oludes õiged. Selline kümnepäevane väljakutse mängida oma tegelane tubliks rahakasvatajaks, aga ka õnnelikuks inimeseks, on kindlasti tõhus nüke tegelemaks ka oma rahaasjadega teadlikumalt.

2022. aastal esimest korda toimunud Swedbanki ja Cashy rahamängus osales kümne päeva jooksul ligi 7000 noort. Mullu, 2023. aastal toimunud harivas mängus osales aga kümne päeva jooksul aga juba 10 000 noort.

Iga päev selgub Cashy mängus kõige õnnelikum rahakasvataja, edukaim investeerija, suurim säästja ja jõudsaim edetabelis tõusja, kellele Swedbank annab auhinnaks 50 eurot.
3. aprillil selgitatakse välja kolm terve mängu kõige õnnelikumat rahakasvatajat, kelle preemiaraha on vastavalt edetabelikohale on 500 eurot, 250 eurot ja 100 eurot.

Auhinnaraha kannab Swedbank mängija Rahakoguja kontole. Mängule saab registreeruda aadressil www.swedbank.ee/rahamang/

Märksõnad: Cashy, Rahamäng, Rahatarkus