Avalehele
Kas tead, mida põnevat swedpankurid rahatarkuse kuu raames tegid?

Kas tead, mida põnevat swedpankurid rahatarkuse kuu raames tegid?

Märtsis tähistab Swedbank rahatarkuse kuud. Traditsiooniliselt on Swedbanki töötajad käinud siis koolides rahatarkuse tunde andmas. Seekord jõudsid swedpankurid anda üle 40 tunni koolides üle Eesti – Haapsalust Narvani. Võrreldes varasemate aastatega on kasvanud koolide huvi just investeerimisega alustamise teema vastu. Ka Swedbanki juht Olavi Lepp andis Pärnu Koidula Gümnaasiumis tunni just investeerimise algtõdede teemal.

Olavi Lepp

Kuna rahatarkuse jagamisega ei ole kunagi liiga vara alustada, soetasime märtsis omalt poolt algklassiealistele loodud “Tom õpib rahamängu” raamatud ja töövihikud selleks soovi avaldanud Eesti koolidele. Nii saavad Jakob Westholmi Gümnaasiumi, Kindluse Kooli, Kuressaare Nooruse Kooli, Sindi Gümnaasiumi, Tabasalu Kooli ja Tallinna Nõmme Gümnaasiumi algklassid asuda nende alusel rahatarkust õppima.

Tom õpib rahamängu raamat

Rahatarkuse kuu raames küsisime noortelt mitmeid rahaga seotud küsimusi ja saime palju värvikaid vastuseid, mida oleks patt enda teada jätta! Mida ei saa raha eest osta? Kust raha tuleb? Ja kuhu saab investeerida? Vaata videot ja saa teada mida usinad noored asjast arvavad!

Koostöös Pangaliiduga lõpetasime rahatarkuse kuu põneva e-konverentsiga gümnasistidele ja põhikooli lõpuklassidele „Kas raha=vabadus?“.

Konverentsi avas Eesti peaminister Kaja Kallas ning esinejate hulgas olid ettevõtjad Sten Tamkivi ja Triin Hertmann, edukas investor ja PhD  Kristjan Liivamägi, rahatarkuse õpetaja Mart Vainu ja noor ettevõtja Kätriin Huttunen. Juttu tuli finantsvabadusest, säästmise ja investeerimise põhitõdedest ning rahatarkusest laiemalt. Oma rahaasjade korraldamise kogemusi jagasid ka Estoni Kohver ja Sir Lancelot 5miinusest. Õpilasfirmade vestlusringis osalesid mulluste edukate õpilasfirmade tegijad Karl Eerik Kala (ÕF Kontekst),  Kadri Liis Laas (ÕF LUFFA) ja Artur Sepp (ÕF Spotter).

Konverentsi lõpus said kõik osalejad panna oma rahaga seotud teadmised proovile veebiviktoriinis. Viktoriinist võttis osa üle 700 noore. Viktoriini kaks parimat saavad võimaluse esindada 10. mail Eestit üleeuroopalisel rahatarkuse viktoriinil European Money Quiz.  Üleeuroopalise viktoriinil osalenud viiele parimale korraldab Euroopa Pangandusföderatsioon kahepäevase preemiareisi Brüsselisse, et kohtuda ka teiste rahatarkuse viktoriini parimatega EL liikmesriikidest ja külastada mitmeid EL institutsioone.

 

Rahatarkuse edendamine on üks Swedbanki toetusfookustest. Nii toetame näiteks Tagasi Kooli algatust, mille kaudu käivad meie töötajad rahatarkust jagamas. Samuti oled oodatud liituma meie Kogumispäeviku grupiga Facebookis ja kuulama Kogumispäeviku podcasti, et saada häid nippe ja inspiratsiooni.