Avalehele
Tõime Eesti soodsaimad indeksfondid nii II kui ka III sambasse

Tõime Eesti soodsaimad indeksfondid nii II kui ka III sambasse

Alates 15. oktoobrist pakume pensionikogujatele kahte uut Eesti soodsaimate tasudega ja jätkusuutliku investeerimisstrateegiaga indeksfondi: teises sambas Swedbank Pensionifond Indeksit ja kolmandas sambas Swedbank III Samba Pensionifond Indeksit.

Viimastel aastatel soovib finantsturgude tõusulaines üha suurem osa eestimaalasi kasvatada oma pensionit kõrgema riskitasemega aga samas soodsates indeksfondides. Meie teise samba fondide valikus olnud indeksfond K1990-99 on sihtrühma poolt väga hästi vastu võetud. Nüüd on võimalus kõigil vanuserühmadel soodsaid indeksfonde valida. Eelkõige sobivad indeksfondid riskidest teadlikele inimestele, kellel on pensioni kogumiseks jäänud vähemalt 10 aastat.

Mõlemad uued Swedbanki indeksfondid investeerivad kuni 100% aktsiariskiga instrumentidesse ja sobivad seetõttu pikemaks kogumisperioodiks ning kõrgema riskitaluvusega investorile. Uutel passiivselt juhitud Swedbanki indeksfondidel on turu soodsaimad tasud: Swedbanki II samba Pensionifond Indeksi tasu on 0,33% ja Swedbanki III samba Pensionifond Indeksil 0,29%.

Oleme pensionifondide valitsemistasusid viimase seitsme aasta jooksul pidevalt langetanud. Tänavu märtsist alates on Swedbanki pensionifondid olnud tasude poolest soodsaimad kõigis riskitasemetes ja alates septembrist kaotasime kolmanda samba fondidelt kõik lisatasud. Kõik meie III samba indeksfondid on tasudelt veerandi võrra soodsamad, kui teised turul saada olevad fondid. Väiksemad tasud tähendavad omakorda, et inimestele jääb rohkem raha alles.

Kui seni oli meie III samba pensionifondide valikus kolm kinnist erineva riskitasemega indeksfondi, millest ei saanud väljuda enne 55. sünnipäeva, siis uus indeksfond on avatud fond, millest saab väljuda soovi korral ka varem. Lisaks pakub Swedbank III sambas kolme aktiivselt juhitud fondi erineva aktsiariskiga, kus lisaks erinevatele investeeringutele maailmas on investeeringud ka Eestisse.

Uute indeksfondide puhul on väga oluline, et need järgivad investeerimisel täielikult kõrgeimaid jätkusuutlikkuse norme. Jätkusuutlikesse varadesse investeerimine on Swedbanki jaoks kõigi pensionifondide puhul üks põhimõtetest. Soovime paigutada raha ettevõtetesse, kes jätkusuutlikkuse teemaga tegelevad ja olla neile ka abiks nende eesmärkide saavutamisel. Eesmärk on teha kõik investeeringud ainult kõrgemaitele jätkusuutlikkuse normidele vastavatesse ettevõtetesse.

Uue II samba Swedbank Pensionifond Indeks lisainfo.

Uue Swedbank III Samba Pensionifond Indeks lisainfo.