Avalehele
Soodsad reisiideed Montenegrost Milanoni Kogumispäeviku näitel

Soodsad reisiideed Montenegrost Milanoni Kogumispäeviku näitel

Suvi on käes ning selle üks lahutamatu osa on puhkamine. Ehkki Eesti suvi on mõnus, siis võimalus korraks kodumaa tolm jalgelt pühkida pakub head vaheldust. Puhkustelaine ootuses toimus Eesti suurimas rahatarkuse kogukonnas Kogumispäevik väljakutse, kus grupiliikmed jagasid kahe- kuni viiepäevaseid kahele inimesele mõeldud reisiideid, mis jäävad 500 € eelarve sisse.

Kõige taskukohasemate sihtkohtadena joonistusid välja Montenegro, Milano, Türgi ja Kreeta. Jagan kogumispäeviklaste kõige nutikamaid ja soodsamaid reisiplaane.

Päikeseline Montenegro

Montenegro reis viib Budva linna, kus saab külastada vanalinna ja linnamuuseumi ning nautida õhtusööki mõnes restoranis. Lisaks tasub kindlasti plaani võtta Mogreni rand ja Lovćeni rahvuspark, kuhu on kõige soodsam sõita bussiga. Lõunasöögi saab kaasa pakkida ja teha mõnes maalilises pargis piknik.

Järgmistel päevadel võiks käia Kotori ja Perasti linnas. Kotori vanalinnas on huvitav kasside muuseum ja paadituur UNESCO pärandi hoonete juurde. Perastis võiks kindlasti läbi astuda Solidarity galeriist ja kiriku lapidaariumist.

Montenegros tasub öömaja võtta korterisse-majaossa, sest hinnatase on mõistlik ning nii on võimalik kodus kokata ja söögikuludelt kokku hoida.

Moepealinn Milano

Milanos saab lühikese reisi jooksul nautida nii linnamelu kui ka kultuuri. Kindlasti tasuks külastada Van Gogh L’Esperienza Immersiva muuseumi. Ühtlasi on võimatu mööda vaadata Milano katedraalist, mille külastamine maksab kahele inimesele kokku 10 €. Katedraali kõrval on ka teine kohustuslik vaatamisväärsus Galleria Vittorio Emanuele II kaubanduskeskus. Õhtu võib lõpetada Parco Sempione pargis piknikut pidades või näiteks restoranis Ristorante Acantos.

Milanos tasub paljudesse kohtadesse jalutada. See on kõige taskukohasem ning kuna linnaarhitektuur on väga kaunis, siis nii näeb ilusaid kohti, kuhu muidu ei satukski.

Võluv Türgi

Türgist leiab tasemel kõik-hinnas-reisipakette ning Antalyasse saab mugavalt ja soodsalt Tallinnast otselennuga. Sellel reisil on ööbimine Beldibi linnakeses, kus saab nautida ka kohalikke randu ja sooja merevett. Sammud tasub seada ka Beldivi Cave’i koopasse ja kohalikku loodusmuuseumisse, mis pakuvad võimalust matkata ja ilusaid loodusvaateid nautida.

Väljasõidud viivad veel Kemeri vanalinna, randu ja turistiatraktsioone avastama. Restoranisoovitus on kiidetud Kitchen Kemer. Samuti mahub reisiplaani Tekirova külastus, mis on tuntud ilusa vanalinna poolest.

Kõik-hinnas-reisil saab hästi kombineerida nii basseini ääres puhkamist, väiksemate kohtade avastamist kui ka mõistlikku eelarvet, sest nii ei kulu kohapeal enam aega ega raha söögi peale.

Paradiisisaar Kreeta

Kreeka suurimal saarel Kreetal saab end kõik-hinnas-paketiga täielikult välja puhata. Huvitava sihtkohana tasuks kindlasti külastada CretAquariumi, mille pilet maksab 12 €. Seal on parajalt aega ka rannamõnude nautimiseks. Kui võtta kõik-hinnas-reis, siis on nutikas lõuna- ning õhtusöögi ajaks sammud hotelli seada.

Imelise loodusega tutvumiseks on mõistlik üheks päevaks auto rentida (hind on keskmiselt 50 €/ööpäev). Päevasel väljasõidul võiks külastada Rethymno vanalinna ja vana Veneetsia sadamat. Kindlasti jääb tee peale ka teisi kauneid vaateid, mis muudavad päevase seikluse igati meeldejäävaks.