Avalehele
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskust tunnustati rahatarkuse edendamise eest

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskust tunnustati rahatarkuse edendamise eest

Rahandusministeerium, Finantsinspektsioon, Eesti Pank ja Eesti Pangaliit tunnustasid konkursi „Rahatarkuse vedur“ raames isikuid ja organisatsioone, kes on andnud valdkonna eestvedajatena märkimisväärse panuse Eesti inimeste rahaga ümberkäimise oskustesse.

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskus pälvis tunnustuse aastatepikkuse süstemaatilise rahatarkuse edendamise eest. Tegevustest toodi esile koolides rahatarkuse külalistundide andmist ning Eesti suurima rahatarkuse grupi Kogumispäevik algatamist ja eestvedamist. Rahaasjade Teabekeskus alustas tegevust aastal 2010 ning selle eesmärk on analüüsida elanike rahalist seisu, pakkuda sõltumatut infot ja praktilisi nõuandeid ning läbi selle edendada eestimaalaste finantstervist.

Rahaasjade Teabekeskus
Pildil vasakult: Eesti Panga juht Madis Müller, Eesti Pangaliidu juht Katrin Talihärm, Rahandusminister Mart Võrklaev, Rahaasjade Teabekeskuse ekspert Mari-Liis Jääger, Swedbank AS juht Olavi Lepp, Rahaasjade Teabekeskuse juht Kati Voomets ja Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler. Pildi autor: Vallo Jõeorg

Värskelt tiitliga pärjatud Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse juht Kati Voomets ütles, et see tunnustus on mõeldud ka kõikidele swedpankuritele, kes on aastate jooksul rahatarkust jaganud. „Ainuüksi sel kevadel andsime Swedbanki kolleegidega 100 rahatarkuse koolitundi üle Eesti. See on märkimisväärse mõjuga tegevus,“ tunnustas Voomets. Ta lisas, et rahatarkuse edendamise alustalaks on koostöö. „On inspireeriv näha, et iga aastaga tekib rahatarkuse eestkõnelejaid aina rohkem. Teema on oluline nii avalikule- kui erasektorile, MTÜ-dele ning paljudele eraisikutele. Kõik see kokku turgutab samm-sammult Eesti inimeste finantstervist“, sõnas Voomets.

Rahatarkuse edendamise tunnustuse saajad:

  1. Aasta rahatarkuse õpetaja: Kristjan Liivamägi. Tunnuskirjad: Kaire Viil, Mati Ruul, Jaana Söörd. Aasta õpetaja tiitel anti õpetajale, kes annab järjepidevalt oma õpilastele edasi rahatarkuse teadmisi ja oskusi ning innustab ka teisi pedagooge sama tegema.
  2. Aasta rahatarkuse edendaja organisatsioon: Swedbank Rahaasjade Teabekeskus. Tunnuskirjad: LHV, ettevõtlus- ja karjääriõppeprogramm Edu ja Tegu, Junior Achievement Eesti. Aasta edendaja tiitliga tunnustati rahatarkuse edasiviijat, kelle aastatepikkuse või süstemaatilise töö tulemusena on eestlaste rahakäitumine paranenud.
  3. Aasta rahatarkuse edendaja isik: Kristi Saare. Tunnuskiri: Liisi Kirch, Leonore Riitsalu.
  4. Aasta rahatarkuse tegu: „Tom õpib rahamängu“ materjalid. Koostajateks Riin Tuttelberg, Liina Saaremäe-Soidla, Triin Sarapuu. Aasta tegu on vabatahtlik algatus või üritus, mis on eestlaste rahakäitumist parandanud.

Tunnustusüritust „Rahatarkuse vedur“ korraldati esimest korda, valdkonna tublisid tegijad on plaanis edaspidi tunnustada igal aastal. Tunnustamise eesmärk on esile tõsta pikaajalisi positiivse mõjuga tegevusi ja tegijaid rahatarkuse inimesteni viimisel. Tunnustusürituse korraldajateks on rahandusministeerium, Eesti pank, Finantsinspektsioon ja Eesti pangaliit.