Avalehele
Alates 08. novembrist langeb paroolikaardi päevalimiit 50 euroni

Alates 08. novembrist langeb paroolikaardi päevalimiit 50 euroni

07.11.2018

Paroolikaarte saab kasutada autentimiseks vaid 1. veebruarini 2019 ja alates 08. novembrist saab paroolikaardiga teha päevas vaid 50 euro ulatuses makseid.

Alates aasta algusest on leidnud paroolikaardile alternatiivi ligi 120 000 Swedbanki klienti. Kõige levinum valik on Smart-ID, mida eelistasid 60% senistest paroolikaartide kasutajatest. Umbes 30% hakkasid kasutama ID-kaarti ning 10% valisid PIN-kalkulaatori või Mobiil-ID.

Nutiseadme kasutaja jaoks on parim valik Smart-ID. Mobiilirakenduse saab iseseisvalt oma nutiseadmesse alla laadida ning see on tasuta. Smart-ID-d on lihtne kasutada ka algajal nutiseadme kasutajal, kes kiiresti arenevas digimaailmas ennast veel väga koduselt ei tunne. Kui rakenduse allalaadimine osutub keeruliseks, julgustame kliente paluma lähedaste abi, kes kindlasti hea meelega aitavad. Smart-ID-d saab vormistada ka pangakontoris. Kaasa tuleb võtta ID-kaart. Veenduge, et selle paroolid on Teil meeles.

Nendele, kes nutiseadet ja mobiilipanka ei kasuta, võib olla heaks lahenduseks ID-kaart, mis on valdaval enamusel olemas. Samuti on üheks võimaluseks Mobiil-ID, mida saavad kasutada ka nuputelefoni omanikud. Selle vormistamiseks tuleb pöörduda oma mobiilioperaatori poole. Viimaseks valikuks on PIN-kalkulaator. See on lihtne seade, mis loob automaatselt ühekordseid paroole. PIN-kalkulaatori saab osta pangaesindusest.

Raagmetsa sõnul on panga jaoks väga oluline, et iga paroolikaardi kasutaja leiaks enda jaoks aegsasti sobivaima alternatiivi. Teeme omaltpoolt kõik selleks, et aidata klientidel kohaneda uute mugavate ning turvalisemate lahendustega. Kui inimene vajab uue lahenduse kasutuselevõtmisel abi, siis julgustame pöörduma panka ning meie nõustajad juhendavad kliente hea meelega.