Avalehele
Eestlased viskavad mobiilimaksetega nalja: iga päev 5 makset „eilse öö eest“

Eestlased viskavad mobiilimaksetega nalja: iga päev 5 makset „eilse öö eest“

Märtsikuu statistika näitab, et Swedbanki mobiilipangas tehti pea pool miljonit makset kogusummas 43 911 050 eurot. Suurim mobiilipangas tehtud makse oli ligi 300 000 eurot. Kurioossemate makse selgitustena märkisid inimesed näiteks „eilse öö eest“ – seda kirjutati kuu jooksul lausa 160 korral.

Mobiilipank kogub populaarsust

Võrreldes eelmise aastaga on maksete arv meie mobiilirakenduses suurenenud lausa 93%. See näitab, et kasvab usaldus digitaalse panganduse suhtes ja inimesed mõistavad üha enam, kui mugav on mobiiliga asju ajada ja kui palju see aega kokku hoida aitab. Kasvab ka suurtes summades tehtavate ülekannete hulk mobiilipangas – märtsis tehti äpi vahendusel neli makset, mis olid suuremad kui 100 000 eurot.

Üldiselt on näha, et mida väiksemad on summad, seda värvikamaid selgitusi kirjutatakse. Näiteks „osta midagi ilusat“ (summaks 1 sent), „Jeesus Kristus“, „õlleraha abikaasalt“.

Kas teadsid, et saad lisada ka emotikone?

Alates  5-eurostest maksetest lähevad selgitused juba konkreetsemaks ja üle 1000-euroste ülekannete juurde lisatakse väga täpsed selgitused. 5000 euro piiri ületavatest maksetest moodustavad enamuse laenude tagasimaksed, autode ostmised ja valuutavahetus.

Swedbanki äpis saab makse selgituses pangasiseselt kasutada ka emotikone – neid lisati märtsis ligi 20 000 korral.

Märksõnad: Mobiiliäpp, Mobiilipank