Avalehele
Kevaditi kasvab tarbimislaenu võtmine uutesse kõrgustesse

Kevaditi kasvab tarbimislaenu võtmine uutesse kõrgustesse

18.04.2018

Statistika näitab, et võrreldes talvekuudega sõlmitakse kevadel 25% rohkem tarbimislaenu lepinguid. Väikelaenuga soetatakse peamiselt hooajalisi kaupu – murutraktoreid, -niidukeid, aiamaju, kasvuhooneid, aiamööblit ning grille.

Väga palju on ka neid, kes võtavad kevaditi väikelaenu kodu remondiks või sisustamiseks, sest pika talve järel tahetakse värskendada oma kodu või suvilat. Soojade ilmade saabudes veedavad inimesed rohkem aega vabas õhus ning siis võetakse üha enam laenu ka spordivarustuse soetamiseks, olgu see siis jalgratas, rulluisud või roller. Samuti võetakse väikelaenu autokulude katmiseks, näiteks uute rehvide soetamiseks.

Tarbimislaenu keskmine võtja on 40-aastane linnas elav pereinimene. Kõige sagedamini võtavad tarbimislaenu siiski nooremad 25–30-aastased inimesed, kes alustavad iseseisvat elu.

Kevaditi kasvab ka kodu väikelaenu võtmise populaarsus, tagatiseta kinnisvaralaenu võetakse 23% võrra enam kui talvekuudel. Väga paljude hing ihkab maale – metsade ja laante vahele. Kodu väikelaenu abil finantseeritakse nii suvila või maakodu ostu kui ka kodu või suvekodu renoveerimist.

Samuti kasvab kevadkuudel sõidukite soetamine autolaenu abil ca 20%. Enne suve võetakse üha sagedamini autolaenu selliste hooajaliste sõidukite ostmiseks nagu näiteks mootorrattad või ATV-d. Autolaen sobib eelkõige kasutatud sõidukite ostmiseks ning seda eristab liisingust see, et laenusaaja saab kohe vara omanikuks ja kaskokindlustus ei ole kohustuslik.