Avalehele
Õnnelik Stigo võitja: ma pole kunagi midagi nii suurt võitnud!

Õnnelik Stigo võitja: ma pole kunagi midagi nii suurt võitnud!

22.06.2018

Maikuus oli #Kogumispäeviku grupi liikmete seas väga palju õnnelikke inimesi, kes igapäevaselt vähemalt 10 000 sammu kõndisid. Üks neist oli teistest aga veelgi õnnelikum…

Tema nimi on Helen Esinurm ja just tema võitis Kogumispäeviku transpordikuu peaauhinna – elektrijõul sõitva linnasõiduki Stigo.

“Ma pole ühtki suurt asja kunagi võitnud! See oli väga suur üllatus, kui kuulsin, et just mina võitjaks osutusin,” sõnas õnnelik võitja, kes tuli auhinnale järele koos pisipoeg Henriga.  Ka tema tundus võidu üle elevil olevat ja eriti veel siis, kui ema sellega proovisõitu tegi. “Mis vanusest alates Stigoga sõita võib?” küsis Helen ja muigas vastust kuuldes: “Sina, Henri, pead veel 12 aastat ootama, kuni seda sõiduvahendit proovida saad!”

Tihe konkurents

Stigole peres aga konkurentsi jagub, sest lisaks Helenile tahaks selle kasutusele võtta ka pereisa. Henril on ka kaks vanemat venda, kes samuti enne teda Stigoga sõitma saavad hakata. “Konkurentsi jagub! Ainukasutajaks ma ilmselgelt ei jää,” avaldas Helen, kes liitus Kogumispäeviku grupiga jaanuaris.

Alates sellest ajast on ta püüdnud kõik väljakutsed kaasa teha. Eriti on ta nautinud jaanuarikuu toidueelarve vähendamist ning investeerimisõpet, mille tulemusel hakkas tõsisemalt kaaluma ka esimesi samme selles maailmas. Ja loomulikult ei saa unustada ka transpordikuud!

Muide, Stigo võit polnud Heleni jaoks ainukeseks võiduks seoses sammulugemisega. “Sisestasin oma liikumisi ka Fit100 rakenduses ja võitsin sealses väljakutses samuti auhinna – sedapuhku 4 eurot parkimiskrediiti EuroParkilt. Seega jalgsi liikumine on mulle nii mõndagi vastu andnud,” muigas Helen, kes huvi pärast lõi kokku ka oma sammud. Ühtekokku kogunes neid maikuus 436 176, väljakutse perioodil aga 238 813.  Kütusele kulutas ta 86 ja parkimisele 3,32 eurot. „Kokkuhoid võrreldes varasemate kuudega oli märkimisväärne,“ lisas ta.

Kasulikud nipid

Transpordikuust õppis Helen nii mõndagi: „Minu “nipid” seoses transpordikuludega on kasutada paari erineva tanklaketi kliendikaarti, et saada osa soodsamast kütusehinnast. Kesklinnas käies kasutan tihti pargi&reisi parklat, ja võimalusel eelistan mugavuse ja kiiruse tõttu rongi- ja trammisõitu. Tasulistel aladel parkimist kasutan nii vähe kui võimalik, nii palju kui vajalik ja siis enamasti teen ka väikse eeltöö, kus on soodsam ja mõistlikum,“ avaldas ta mõned nõuanded.

Mais keskenduti Kogumispäevikus just transpordikulude vähendamisele, sest paljudes peredes kulub transpordile ligikaudu veerand sissetulekust. Ka Esinurm tõdes, et nende peres on kasutusel nii ühistransport kui ka auto.

“Autot kasutasin vaid siis, kui see oli põhjendatud. Üritasin selle kasutamist teadlikult vähendada,” lisas Esinurm, kes kutsus kõiki Kogumispäeviku grupiga liituma: “See on väga vajalik ettevõtmine. Tulge ja saage kasulikke nõuandeid!”

Vaata ka toredat videot, kuidas Helen Stigoga esimese sõidu tegi: