Avalehele
Swedbank on 89 miljoni euroga aastas üks Eesti suuremaid maksumaksjaid

Swedbank on 89 miljoni euroga aastas üks Eesti suuremaid maksumaksjaid

15.03.2018

Swedbank on üks Eesti suuremaid maksude ja regulatiivsete tasude tasujaid. Möödunud aasta eest maksab pank riigile kokku 89 miljoni euro ulatuses makse, mida on 21 miljonit eurot rohkem kui eelnenud 2016. aastal.

Muudatus maksupoliitikas

Swedbanki finantsjuhi Vaiko Tammeväli sõnul tulenes kasv sellest, et 2017. aasta tõi endaga kaasa olulise muudatuse maksupoliitikas. Swedbank otsustas loobuda edaspidisest kapitali akumuleerimisest ning maksta dividendidena välja kogu teenitud kasumi, tasudes sellelt kohe ka ettevõtte tulumaksu. 2017. aasta eest panustame tänavu tulumaksuna riigieelarvesse 43 miljonit eurot.

Lisaks tulumaksule tasuti mullu 27 miljonit eurot tööjõumakse, 10 miljonit käibemaksu ja 9 miljonit eurot erinevaid kohustuslikke tasusid, sealhulgas maksed hoiuste tagamise fondi ja järelevalvetasud.

2016. aasta eest tasus Swedbank kokku 68 miljonit eurot riigimakse, sellest 25 miljonit eurot ettevõtte tulumaksu ja 8 miljonit eurot käibemaksu. Erinevate tööjõumaksude kaudu panustas pank 26 miljonit eurot ning lisaks tasuti 8 miljonit eurot erinevaid regulatiivseid makse ja tasusid.

Märksõnad: Maksud, Tulumaks