Avalehele
Viipekaartide limiit tõuseb kuni 25 euroni

Viipekaartide limiit tõuseb kuni 25 euroni

20.09.2017

Veidi üle aasta tagasi võtsime kasutusele viipemaksed ning tänaseks oleme väljastanud pea 220 000 viipekaarti. Peatselt saab veelgi rohkemate ostude eest viibata, sest alates 16. oktoobrist tõuseb viipekaartide limiit seniselt 10 eurolt kuni 25 euroni.

75% kõikidest maksetest jäävad alla 25 euro piiri. Seega peagi saab suurema osa maksetest ära teha viipekaardiga, mis on kiirem kui tavakaart, sest ostu saab sooritada ilma kaarti makseterminalisse panemata ning PIN-koodi sisestamata.

Turvaline kaart

Viipekaardi puhul ei pea kartma, et see pole turvaline – aasta jooksul ei ole registreeritud ühtegi viipekaardiga seotud pettust. Viipetehingu tegemiseks peab kaart olema terminalile väga lähedal, seega märkamatult ja n-ö möödaminnes ei ole võimalik viipemakset teha. Samuti küsib süsteem aeg-ajalt ka väiksemate ostude puhul PIN-koodi, seetõttu ei ole viipetehinguid võimalik lõpmatuseni järjest teha.

Viipevõimalusega makseterminale tuleb juurde

Kaupmehi, kelle juures saab viipega maksta, tuleb kogu aeg juurde ja tänaseks oleme viipemaksetehnoloogiale üle viinud 75% oma makseterminalidest. Viipemakse võimalust pakuvad nii suuremad kaubandusketid kui ka väiksemad müügikohad. Paljud kaupmehed on limiidi tõstmist ammu oodanud, sest 10 eurot on olnud nende jaoks liiga madal piir.

Mamo Food juht Berle Brant rääkis, et nad kasutavad viipemakseid oma kohvikutes väga aktiivselt. „Kuigi argilõunad jäävad meil alla 10 euro, on viipemakse limiidi tõus kindlasti hea uudis näiteks kõigile neile külastajatele, kes ostavad toitu kaasa nii kontorisse kui ka perele. Limiiditõus annab meile võimaluse tipptunnil oma kliente veelgi kiiremini teenindada, et nende lõunapaus ei mööduks järjekorras seistes.“