Avalehele
Lase superkangelane tuppa

Lase superkangelane tuppa

Energiasäästlikud hooned suudavad olla nagu superkangelased, kes võitlevad parema kliima eest ning kõrgete elektriarvete ja energiaraiskamise vastu. See võimaldab ettevõtjal rahulikult oma äriga tegeleda. Selleks, et igaüks saaks oma liistude juurde jääda ja samal ajal aidata kaasa meie planeedi puhtamale tulevikule, on Swedbank loonud ärikinnisvara energiatõhususe laenu eripakkumise.

Soodsama intressimääraga ärikinnisvara energiatõhususe laenuga saab olemasolevat hoonet energiatõhusamaks muuta või ehitada ja osta energiatõhusaid hooneid. Selleks, et mäng oleks aus, peab klient esitama laenu tagatiseks oleva kinnisvara iga-aastased energiatarbimise andmed. Samuti on finantseeritav kinnisvara laenu tagatiseks ning sel peab kogu laenuperioodi jooksul olema kehtiv energiamärgis.

„Klassikud on öelnud, et parim energia on kasutamata energia. Tänapäeva elu nii lihtne siiski ei ole. Küll aga saame luua keskkonna, kus energiatarbimine on tark, mitte suvaline,“ räägib Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Mihkel Tamm. „Proovisime olukorda oma klientidele veidi lihtsamaks muuta ning pakkuda lisaks laenule terviklahendust, kuidas oma hoone korda saada. Lõime käed juhtiva tehisintellekti tehnoloogiaettevõttega ärikinnisvara valdkonnas, R8 Technologiesiga, kes pakub meie klientidele targa hoone juhtimise lahendust,“ lisab Tamm.

R8 Technologies aitab klientidel hinnata, kas potentsiaalne kinnisvara vastab ärikinnisvara energiatõhususe laenu tingimustele, ning pakub selle kohta ka sertifikaati. „Oleme välja töötanud inimkeskse tehisintellekti lahenduse, mis optimeerib hoones energiatarbimist ööpäeva ringselt, hoides ruumides soovitud sisekliimat. See õpib pidevalt hoone dünaamikat ja arvestab väliseid tegureid, et parandada energiatõhusust, aidata vähendada kulusid ja saavutada jätkusuutlikkuse eesmärke,“ tutvustab lahendust R8 Technologies kaasasutaja dr Ahmet Köse, kelle ettevõte haldab praegu üle 4 miljonit ruutmeetrit ärikinnisvara üle Euroopa.

Optimeerides energiakasutust, saab ettevõte säästa paljudelt kuludelt. Mugavad ja energiatõhusad ruumid ning paranenud sisekliima aitavad hoida inimeste tervist ja produktiivsust. Sellised hooned toetavad ka keskkonnasäästlikkust, vähendades kasvuhoonegaaside emissioone ja ressursside tarbimist. Lisaks suurendavad energiatõhusad hooned vara väärtust.

R8 Technologies’i lahenduse kasutusele võtmise tulemusena võib sõltuvalt hoone seisukorrast vähendada energiakasutust keskmiselt üle 20%. Lisaks võimaldab see tarbimisandmeid lihtsalt ja automatiseeritult nii kliendile kui ka Swedbankile jagada. „Pangana soovime, et meie finantseeritavad varad oleksid konkurentsivõimelised, ja me proovime soodsamate finantseerimistingimuste kaudu suunata turgu kestlikumate otsuste poole,“ räägib Tamm.

Swedbanki energiatõhususe laenu saab võtta alates 5000 eurost. Soodsam intressimäär kehtib juhul, kui laenuperioodi jooksul on laenutingimused täidetud. Kui tingimusi ei täideta, on pangal õigus tõsta intressimäär laenulepingus kokku lepitud intressimäärani.