Avalehele
Hakkajad noored muudavad Teslasid rentides linnad keskkonnasõbralikumaks

Hakkajad noored muudavad Teslasid rentides linnad keskkonnasõbralikumaks

Kellele ei meeldiks sõita ringi mugava, stiilse ja usaldusväärse Teslaga, säästes keskkonda nii heitgaasidest kui ka ülearu toodetud autodest ning aidates linnadel võita ruumi juurde inimeste, mitte parkimiskohtade jaoks? Noored ja julged Beast Rendi asutajad pakuvad just seda võimalust, andes Teslasid rendile kas või minuti kaupa.

Meie Swedbankis usume, et ettevõtted nagu Beast Rent ja Tesla on väga õigel teel, pakkudes jätkusuutlikke tooteid ja teenuseid, mis tekitavad kasutajates häid emotsioone. Tänu sellele saavad inimesed teha kestlikke valikuid, kaotamata elukvaliteedis. Just nii on võimalik jõuda keskkonda säästvate lahendustega massideni ning päriselt maailma muuta.

Kes või mis siis ikkagi on Beast Rent?

Autode rendi- ja jagamisteenust pakkuv Beast Rent sai alguse Tallinnas 2020. aastal, mil ettevõtte asutajad, nüüdseks tegevjuht Anna-Maria Mikaberidze ja tehnoloogiajuht Micha Mazaher otsustasid rajada järjepidevalt häid elamusi pakkuvaid Teslasid rentiva firma.

„Idee sündis rahulolematusest. Lõppematu seeria halbadest kogemustest renditeenuse pakkujatega viis loogilise järelduseni: turul ei ole teenust, mis oleks päriselt mugav, põnev, vastaks klientide soovidele ja ootustele, ning seda järjekindlalt,“ jutustab Anna-Maria Mikaberidze. Ühel veebruarikuisel päeval sõbraga õhtustades otsustaski ta asutada uue firma. Vaid mõni kuu hiljem rentis verivärske ettevõte oma veebilehe kaudu välja esimesed Teslad, sama aasta detsembri keskel tuli välja juba ka Beasti mobiilirakendus, mille on praeguseks alla laadinud üle 90 000 inimese, ning edu saadavad tuhanded rahulolevad kliendid.

Lühirent vähem kui viie minutiga

Nüüdseks kolmeaastane Beast Rent pakub võimalust rentida täiselektriline Tesla alla viie minutiga või pikemalt ette broneerides nii Eestis (Tallinnas, Tartus, Pärnus) kui ka teistes Baltimaades (Riias, Vilniuses, Kaunases), Soomes (Helsingis, Tamperes, Turus, Espoos, Vantaas) ning Tšehhis (Prahas, Brnos). Kavas on laieneda ka Islandile. Kontaktivaba teenus töötab mobiilirakenduse kaudu ööpäev läbi ja hinda arvestatakse minuti kaupa, kuid rentida on võimalik ka päevaks-paariks või terveks nädalaks. Kes tahab, sõidab lühikese otsa linna sees, kes soovib sõita kaugemale, võib masina võtta ka ühest linnast ja tagastada teises, ületades kas või riigipiire.

„Rendime välja erinevaid Tesla sõidukeid, pakkudes seejuures alternatiivi auto omamisele, mis omakorda aitab vähendada sõidukite hulka liikluses, optimeerida parkimist ning tänu Teslade täiselektrilisele loomusele vähendada märkimisväärselt nii õhu- kui ka helisaastet,“ sõnab Anna-Maria Mikaberidze.

Beasti tegevjuht lükkab ümber ka müüdi, et elektriautoga võib tee peale jääda, sest laadijate võrgustik on hõre. Viimastel aastatel on kogu Euroopas toimunud suur areng ning lisandunud ka kiirlaadijaid, millega saab „paagi“ täis laadida tunniga. Lisaks on laadijaid kas või Google’i kaardilt mugav leida. „Tehes ka ise pikemaid sõite tihtipeale Teslaga, siis pärast viit tundi sõitu on ka endal mugav teha vahele üks kohvipaus. Vahepeal on aga auto kenasti ennast täis laadinud ja valmis edasi sõitma,“ lisab ta.

Tesla omanike võimalus teenida lisa

Kes on üldse keskmine Beasti klient? Põhiliselt rendivad Teslasid 25–37-aastased kliendid, kelle taust on rahvusvaheline. Neile järgnevad nooremad, 19–23-aastased kliendid. Kui praegu on kliendid peamiselt inimesed, kes sõidavad pikemaid otsi, siis lähitulevikus muutuvad kättesaadavaks ka kiired linnasõidud, sest sõidukeid jõuab piisavalt mugavuspunktidesse üle linna. Sellele aitab suuresti kaasa ettevõtte uus toode Beast Partners, mille kaudu saavad ka Teslade omanikud oma sõiduki Beasti platvormiga liita, teenides nii lisatulu kui ka rakendades maksimaalselt auto keskkonnasäästlikku potentsiaali.

„Meie inimeselt inimesele premium-teenus on konkurentidega võrreldes väga omanäoline, kuna oleme esimene, kelle eesmärk on eemaldada kogu vaev sõiduki omanike õlgadelt, pakkudes täislahendust peale lõppkasutajate ka sõiduki omanikele,“ selgitab Beasti juht.

Fookuses kiire laienemine

Eduka idufirma meeskonnas tegutseb praegu igapäevaselt 32 inimest, keda ühendab ambitsioonikas eesmärk. „Me näeme selgelt, et tempokas laienemine ning seeläbi alternatiivsete võimaluste lähemale toomine igapäevaelus aitab kiirendada üleminekut elektrisõidukitele ning kujundada ümber sõidukite omamise kontseptsiooni ja vajalikkust,“ lausub Mikaberidze. Kiire kasvu peamise suunanäitajana näevad nad kasutajate tagasisidet ja vajadusi.

Iduettevõttele omaselt on Beast arenguteel käinud läbi mitmesugustest faasidest, teenust luuakse ja korrigeeritakse käigu pealt. Vahel toob see kaasa valearvestusi ja vigugi. Nendest õppimine seab firma laias plaanis kiiremini palju paremasse positsiooni kui see, kui püütaks püsida mugavustsoonis ja teha kõike „korrektselt“. „Me anname endast iga päev parima ning Beastis ei ole kunagi olnud häbiasi tõtt vaadata ja öelda, et seekord läks pisut kehvasti. Järgmine kord juba selle võrra paremini!“ on noor ettevõtja kindel.

Swedbanki klient saab Beast Rendi kaudu Teslat rentida tavahinnast 15% soodsamalt. Vaata pakkumise kohta lisa siit.