Avalehele
Sõit Forus Taxi äpiga: midagi enamat kui reis punktist A punkti B

Sõit Forus Taxi äpiga: midagi enamat kui reis punktist A punkti B

Ilmselt on igaüks märganud Eestimaa tänavatel vuravaid valgeid tulbipunase logoga taksosid. Need on Forus Takso oma pargi autod, taksoturu kvaliteedi lipulaevad, mis moodustavad vaid osa rohkem kui 3000 sõidukist, mida Forus Taxi äpist saab tellida.

Eesti suurim ja vanim taksofirma, endise nimega Tulika, mis nüüd kannab Forus Takso nime, teenindab kliente Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Rakveres, Viljandis, Narvas, Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Sillamäel ning ettevõtte enda autopargis on praegu 300 sõidukit. Forus Taxi äpiga saab üle Eesti tellida enam kui 3000 autot. Esimese aastaga täitis platvorm üle 3 miljoni taksotellimuse ja sõitude arv kasvab iga päev.

„Taksoäri on alati olnud suund, kuhu Urmas Sõõrumaa on vaadanud suure huviga. See on teenus, mida kasutab absoluutselt iga inimene. Taksoplatvormi omandamine oli Tulika Takso ostuga alanud teekonna loomulik jätk, kus ühendasime platvormi paindlikkuse ja mugavuse oma taksopargi teenuse kvaliteediga,“ räägib Forus Taxi juht Eduard Dubrovski.

Peale selle, et kliendi jaoks on mugavalt tööle pandud nii masinad-juhid kui ka platvorm, pakub Forus Taxi kliendi vajadustest lähtudes väga erinevaid taksoteenuseid:

  • Lite’i kategooria on lihtne ja soodne;
  • nõudlikumad kliendid eelistavad mugavamat ja tuttava kvaliteediga Forus Taksot;
  • uuemaid lahendusi hindavad kliendid kasutavad aktiivselt Deali kategooriat, kus igaüks saab juhiga ise hinnas kokku leppida või kohe sobiva pakkumise valida;
  • lisaks on saadaval Kidsi kategooria, mille autodel on turvatool;
  • loomasõbrad võivad neljajalgse kaaslasega sõita Petsi kategoorias;
  • XL kategooria taksod on ruumikad taksobussid, mis mõeldud eelkõige suuremale seltskonnale.  Autod mahutavad mugavalt 5-7 reisijat ja kaasas oleva pagasi.

Peale selle saab Forus Takso numbril 1200 takso sobivaks kellaajaks ette broneerida. Nii võib õhtul rahuliku südamega magama minna ja olla kindel, et hommikul on auto soovitud ajal ukse ees.*  

Tee olemasolevat asja uuel moel

Uudseid lähenemisi peab Urmas Sõõrumaa tähtsaks mis tahes ettevõtet luues. „Minu soovitus ettevõtlusega alustades on kõigepealt endalt küsida, mis tunnet sa proovid tekitada või pakkuda. Ei ole vaja oodata, et tekiks mingi uudne ja enneolematu idee, vaid teha juba olemasolevat asja, aga uut moodi,“ selgitab ta.

Niisiis võttiski kogenud ettevõtja käsile tema jaoks põneva valdkonna ning asus seda muutma, luues võimaluse igaühel saada ka Forus Taxi äpi omanikuks. 

Taksosõidud Swedbanki klientidele 10% soodsamad

Klassikalise lahendusena pakub firma kindlatele kliendigruppidele soodustusi. Näiteks on selle aasta lõpuni kõigile Swedbanki kui Forus Taxi hea koostööpartneri klientidele – nii era- kui ka äriklientidele sõidud 10% soodsamad. Pakkumise kasutamiseks tuleb Forus Taxi äpp alla laadida, märkida maksevahendiks Swedbanki pangakaart ja sisestada sooduskoodi väljale unikaalne kood.

Platvormi juures on kõige suurem erinevus juba mainitud võimalus saada Foruse omanikuks. Forus ehk for us (tõlkes „meie jaoks“) kannab endas meeskonna filosoofiat ja usku, et koos suudetakse ära teha midagi suuremat ja olulisemat. „Seeon meeldetuletus, et platvormi kasutades saavad kõik Foruse omanikeks,“ selgitab Dubrovski. „Forus Taxi on asutatud visiooniga anda 30% platvormist klientidele, partneritele ja kaasaaitajatele. See eristab meid kõikidest teistest ettevõtetest kogu maailmas.“

Juba praegu teenivad kliendid iga teenuste ostuks kulutatud 100 € pealt ühe digitaalse osaluse ehk US Tokeni. Sellisel moel saavad omanike ringiga liituda nii era- kui ka ärikliendid.

Välisturud silmapiiril

Lähiaastatel plaanib Forus Taxi Eesti kõrval vallutada turge Euroopas ja Aafrikas, lisada platvormile uusi teenuseid ning muuta kasutuskogemuse veel paremaks.

„Soovime omanike ringist luua tugeva kogukonna, mida seob uskumine meie visiooni ning tunne, et igaüks on osa millegi suure sünnist ja arengust,“ kirjeldab Dubrovski. „Juba praegu toimuvad meie juhtidele regulaarselt omanike koosolekud, kus kuulame partnerite tagasisidet, tutvustame plaane ja arutame, kuidas saaksime koos olla edukamad. Nendest sünnib reaalne arendusplaan ja igaühel on seeläbi võimalik platvormi arengus kaasa rääkida. Lähiaastatel ongi meie fookus tehnoloogia, teenuste ja turgude arendamisel ning omanike ringist tugeva kogukonna loomine.“

Sel teekonnal aitab edasi liikuda enam kui 30 pühendunud töötajast koosnev tiim, kes töötab Tallinna südames Rotermanni kvartalis. „Vaatamata trendile teha tööd kodust on meie meeskond peaaegu alati kontoris kohal, sest keegi ei taha majas valitsevast energiast ilma jääda,“ sõnab Dubrovski. „Võib öelda, et meid ühendab tõeline drive ehitada midagi uut ja see on üheks tugevaks ühenduslüliks meie kõigi vahel. Kuna töönädalad on liiga lühikesed, siis veedame tihti koos aega ka nädalavahetustel.“

* Swedbanki klientide sooduskood kehtib ainult Forus Taxi platvormilt taksot tellides.