Avalehele
Tartu linnaruumi häkatonil pälvis Swedbanki eriauhinna Leccy

Tartu linnaruumi häkatonil pälvis Swedbanki eriauhinna Leccy

Juuni alguses toimunud Tartu linnaruumi häkaton tõi kokku palju ägedaid uuendusmeelselt ja roheliselt mõtlevaid inimesi. Koos jõuti lahendusteni, mis aitavad Tartu linnaruumi veel mõnusamaks teha.

Jätkusuutliku elukeskkonna väärtustajana oli Swedbank partneriks Garage 48 ja Tartu linna korraldatavale häkatonile. Swedbanki eriauhinna pälvis Leccy, mis soovib elektritõukside laadimiseks teha mugavad laadimisjaamad. Selleks töötatakse edasi protüübi kallal ning tulevikus võiks laadimisjaam kinnituda laternapostide, hoonete või muude olemasolevate elektriallikate külge. „Nende tiimitöö ja idee esitlus väljendasid läbimõeldust ja usku selle teostatavusse. Eriti meeldis mulle, et lahendus võimaldab ära kasutada olemasolevat taristut lambipostide näol. Soovin neile edu ja loodetavasti kuuleme neist peagi!“ ütles Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim. Meie eriauhinna saajat ootab ees pääs Prototroni programmi sel sügisel ning sTARTUp Day pääsmed.

Foto autor: Silver Gutmann

Häkatoni peaauhinna pälvis Emajõe Kultuuriturg, mis elavdab piirkonda ja toob erinevas vanuses inimesed kokku toredalt aega veetma. Ülejäänud tiimide kohta saad lähemalt lugeda Garage 48 blogist.

Targa, rohelise ja kestliku elukeskkonna lahendusi genereeriv Tartu linnaruumi häkaton toimus 3.-5. juunil Tartus Lodjakojas.