Avalehele
Aprangal kolmandas kvartalis tugevad tulemused

Aprangal kolmandas kvartalis tugevad tulemused

Apranga poodide müügitulu 2021. aasta kolmandas kvartalis oli 63,8 miljonit eurot, mis on 20,6% rohkem kui 2020. aasta kolmandas kvartalis. Tõenäoliselt on see tingitud inimeste edasilükkunud nõudlusest riiete järele seoses järkjärgulise tagasipöördumisega kontoritesse ja kooli.

Tugevat nõudlust peegeldas ka ettevõtte brutokasumi marginaal, mis oli 44,8%. Samal ajal kasvasid ettevõtte tegevuskulud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22,2% võrra 21,4 miljoni euroni, mille põhjuseks on kiire tööjõukulude kasv ja riigiabi vähenemine. Selle tulemusena kasvasid kulumieelne kasum EBITDA ja puhaskasum võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vastavalt 7,1% ja 17,1%, 12 miljoni ja 5,9 miljoni euroni ning vastasid suuresti meie ootustele.

Lätis kehtestatud piirangud tõenäoliselt Apranga tulemusi väga palju ei mõjuta

Seoses COVID-19 olukorra halvenemisega kehtestas Läti uued piirangud. Alates 14. oktoobrist olid kaubanduskeskustes asuvad poed kinni nädalavahetustel, kuid 21. oktoobrist kuni 15. novembrini olid kõik Apranga poed Lätis ajutiselt suletud. Sellegipoolest Apranga oma eesmärke 2021. aastaks ei muutnud. Mainime ära, et 2020. aasta neljas kvartal on juba suhteliselt madalaks võrdlusbaasiks, kuna eelmise aasta detsembri teises pooles olid kõik Apranga poed ajutiselt suletud. Usume ka, et ettevõtte e-müügikanalite arendamine aitab vähendada Läti poodide ajutisest sulgemisest tingitud negatiivset efekti.

Säilitasime oma ootusi

Jätsime Apranga 2021. aasta käibeootuse samaks, 180 miljonile eurole, mis jääb ka ettevõtte enda poolt planeeritud vahemikku, 168-190 miljonit eurot (ilma käibemaksuta). Samuti jätame samaks nii 2021. aasta oodatava kulumieelse kasumi EBITDA (29,5 miljonit eurot) ja puhaskasumi (8 miljonit eurot). Seetõttu jätame ka Apranga aktsia hinnasihi samaks, 2,3 eurole, mille järgi Apranga kaupleks 5,6-kordse ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja juures, olles sama kordaja viie aasta keskmine. Kuna näeme, et ettevõttel on potentsiaali kasvada ning tulenevalt 6%-lisest 2021. aasta dividendi tootluse ootusest (oodatav dividend 2021. aasta puhaskasumist aktsia kohta 0,12 eurot), kordame aktsiale eelmisel korral antud Osta investeerimissoovitust.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 03.11.2021 kell 14:17 ning mis avaldati 03.11.2021 kell 14:18, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.