Avalehele
Detsembri enimkaubeldud aktsiad

Detsembri enimkaubeldud aktsiad

Detsembris tehti kõige enam tehinguid aktsiatega sektoritest nagu tehnoloogia, pangandus, kinnisvara ja energeetika.

Tesla aktsia jätkas ka detsembris langust seoses muredega elektriautode nõudluse vähenemise pärast. Tesla teatas juba oktoobris, et ei suuda saavutada 2022 aasta tarnimise eesmärki.

Amazon andis samuti oktoobris pärast kolmanda kvartali tulemusi hoiatuse, et sel aastal tulevad tulemused oodatust nõrgemad. Amazoni aktsiale on 2022 olnud halvim pärast 2000. aasta internetimulli lõhkemist.

Soome rehvitootja Nokian Renkaat teatas detsembris, et leidis Hiinast uued alltöövõtjad, asendamaks tootmist Venemaal.

Võrguseadmete tootja Nokia teatas eelmisel kuul, et alustab järjekorras teise, 300 miljoni euro suuruse aktsiate tagasiostu programmiga. Kokku ostetakse kahe aasta jooksul tagasi 600 miljoni euro väärtuses enda aktsiaid.

Sarnaselt Teslaga, teatas ka Hiina päritolu elektriautode tootja Nio, et vähendab enda tarneprognoosi. Ettevõtte teatel seistakse silmitsi väljakutsetega tarnimisel ja tootmisel ning teatud tarneahela piirangutega.

Harju Elekter teatas detsembris, et ostis Rootsi kinnisvarafirma ja korraldab tootmise ümber. Lisaks sai ettevõte Rootsis 1,6 miljonise lepingu.

Enefit Green teatas investoritele, et kavatseb kahe aasta jooksul investeerida kahte tuuleparki 450 miljonit eurot.

Swedbanki klientide seas enim kaubeldud Balti turu aktsiad
Swedbanki klientide seas enim kaubeldud välisaktsiad

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.

Märksõnad: Aktsiate top, Aktsiaturg