Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihti

Volvo AB kolmanda kvartali tulemused vastasid suuremas osas Kepler Cheuvreux ootustele, kuid andsid turu kohta kahetise pildi.

„Veokituru 2020. aasta väljavaade näitab oodatud langust, tellimuste arv oli mõnevõrra nõrgem ning EBIT mõnevõrra tugevam. 45%-line langus veokite tellimuses on mure, 80% sellest tuli NAFTA riikidest.  Meie ootasime tellimuste languseks 33%,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Volvo prognoosib tellimustele langust

Volvo 2020 prognoos vastas Kepler Cheuvreux ootustele. NAFTA riikides prognoosib Volvo 30% langust, Euroopas 15% langust. „Ehitustehnikale prognoositakse 10% langust Euroopas ja NAFTAs, mis on pisut parem, kui ootasime,“ kirjutati analüüsis.

Volvo kolmanda kvartali käive oli 98,72 miljardit Rootsi krooni, mis on 7% rohkem kui eelmine aasta samal ajal.  Tegevuskasum suurenes 10,2 miljardilt kroonilt 10,9 miljardi kroonini. Kepler Cheuvreux ootus oli 10,2 miljardit krooni.

Kepler Cheuvreux prognoosid järgmiseks aastaks on Volvo kohta nõrgemad kui käesoleval aastal. Käibeks prognoositakse 372,8 miljardit krooni, tegevuskasumiks 30,7 miljardit, dividendiks aktsia kohta 5,50 krooni.

Oodatakse lisadividendi

Volvo 4. kvartali rahavoog on sesoonselt tugev ning see võib tähendada lisadividendi. „See oleks sarnane eelmisele aastale, SEK 5+5, mille oleme lisanud enda prognoosi. Kui majanduse aeglustumine jätkub, peame tõenäoliseks ainult väikest kasvu tavalisele dividendile,“ seisis analüüsis.

Kepler Cheuvreux soovitab Volvo aktsiat osta ning tõstis aktsia hinnasihi 150 Rootsi kroonilt 160 kroonile.  Analüüsi avaldamine hetkel kauples aktsia 143,45 krooni.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Toome klientideni Euroopa juhtiva investeerimispanga Kepler Cheuvreux aktsiaanalüüsid

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Volvo