Avalehele
Linas Agro müügitulu kasvas esimeses kvartalis rohkem kui kaks korda

Linas Agro müügitulu kasvas esimeses kvartalis rohkem kui kaks korda

Linas Agro 2021/22. majandusaasta kolmanda kvartali (kalendriaasta esimene kvartal) konsolideeritud müügitulu kasvas mullusega võrreldes rohkem kui kaks korda, 491,1 miljoni euroni.

Suurenesid mahud teravilja ja söödasegmendis (+84% võrreldes eelmise aastaga), toiduainete segmendis (+360% võrreldes eelmise aastaga) ja põllumajandustoodete ja -teenuste segmendis (+131% võrreldes eelmise aastaga). Selle tulemusena kasvas kulumieelne ärikasum EBITDA mullusega võrreldes peaaegu kaheksa korda, 24,3 miljoni euroni ning oli peaaegu kaks korda suurem kui me ootasime. Puhaskasum kasvas 11,9 miljoni euro võrra, 10,8 miljoni euroni ja oli 215% võrra suurem kui ootasime. Puhaskasumit vähendas ettevõtte Venemaal ja Valgevenes paiknevate varade väärtuse 2,8 miljoni eurone allahindlus, mida ettevõte plaanis juuliks maha müüa.

Linas Agro kasumlikkus esimeses kvartalis oli kõrgem kui ootasime

Ettevõtte tulemused ületasid meie ootuseid oodatust parema kasumlikusse tõttu teraviljakaubanduses ning põllumajandustoodete ja -teenuste segmendis. Teraviljakaubandus sai kasu oluliselt kõrgematest põllumajandustoodete hindadest, kasvanud mahtudest ning arvestuslikest eripäradest. Põllumajandustoodete ja -teenuste segment sai kasu kasvanud mahtudest ning inflatsioonist. Võtmesõnumiks on see, et teravilja ja toorpiima hinnatõus innustas põllumehi tavapärasest rohkem investeerima masinatesse ja põllumajandussisenditesse, mis järgmisel majandusaastal tõenäoliselt ei kordu.

Ootame 2022/2023. majandusaasta tulemuste stabiliseerumist

Tõstsime 2021/22. majandusaasta oodatavat kulumieelset ärikasumit EBITDA ligikaudu 28% võrra, 73 miljoni euroni, kuna paranenud kasumlikkus Teravilja ja söödasegmendis ning Põllumajandustoodete- ja teenuste segmendis kaalub üle vähenenud kasumlikkuse Toiduainetoodete segmendis. Samal ajal tõstsime 2022/2023. majandusaasta oodatavat kulumieelset ärikasumit EBITDA vaid 3% võrra, 60 miljoni euroni, kuna eeldame, et kasv Teravilja ja söödasegmendis ning Põllumajandustoodete- ja teenuste segmendis stabiliseerub ja Toiduainetoodete segment järk-järgult paraneb. Seoses kõrgemate ootustega tõstame Linas Agro aktsia hinnasihi 1,2 eurolt 1,3 eurole ning kordame aktsiale Osta investeerimissoovitust.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 03.06.2022 kell 13:48 ning mis avaldati 03.06.2022 kell 13:49, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.